28 / 04 / 2024

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

Son zamanlarda 65 yaş ücretsiz ulaşımla ilgili çıkan haberlere son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi koydu. Peki 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi, paralı mı olacak? İşte o karar...



Yaşanan ekonomik krizden dolayı Türkiye'nin bazı kentlerinde özel halk otobüsü taşımacıları 65 yaş ve üstü yurttaşların ücretsiz taşımayacakları yönünde açıklamalar yapması tartışmalara neden oluştu. İBB, İstanbul'da 65 ya üstü vatandaşların toplu taşımada ücretsiz olarak yararlanmaya devam edeceğini resmen açıkladı.

İBB'DEN SON DAKİKA 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETİSİZ ULAŞIM AÇIKLAMASI!

İstanbul'daki 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma ile ilgili İBB Hukuk Müşaviri Eren Sönmez açıklama yaptı.

Sönmez sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri yurttaşların ücretsiz  şehir içi toplu taşıma hakkının iptal edilmesinin huku dışı olduğunu belirterek '' 4736 Sayılı Kanunun 3. Fıkrası; Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişilerin şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacağını açıkça düzenlemiştir” dedi.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık da Sönmez'e “Sayın avukatım ücretsiz taşınan yolculukların  yasaya aykırı olduğunu iddia etmiyoruz. Taşıdığımız yolcuların ücretini istiyoruz” ifadesini kullandı.

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 
ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNE DESTEK VERİLİYOR!

İBB'den alına bilgilere göre özel halk otobüsleri, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) kapsamında destekleniyor.

Bir özel halk otobüsü aylık ortalama 120 bin TL tutarında destek alıyor.  İBB tarafından deniz taşımacılarına aylık yaklaşık 10,5 milyon TL, raylı sisteme ise 90 milyon TL sübvanse desteği veriliyor.

2023 yılı otobüs taşımacılığında İstanbulkart verilerine göre tüm geçişlerin yüzde 56'sı indirimli ve ücretsiz kullanımlardan oluşuyor.  İBB tarafından bu geçişler için aylık yaklaşık 120 bin TL ödeme yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretsiz geçiş desteğinin 4 bin 500 TL olduğu açıklandı. 

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Geri Dön