13 / 05 / 2024

İbba Dental, İbba Otel yatırımıyla turizme adım attı!

İbba Dental, İbba Otel yatırımıyla turizme adım attı!

Ar-Ge çalışmalarıyla yerli revetman ve porselen tozu üretimi gerçekleştiren İbba Dental, turizm sektörüne de adım attı. Firma, İbba Otel ismiyle Adana'nın merkezinde butik otel işletmesine başladı.



Diş protez sektörünün yanı sıra şimdi de turizm sektöründe yatırıma yöneldiklerini vurgulayan İbba Dental Yönetim Kurulu Başkanı İclal Çağlar, otel yatırımı ile turizm sektöründe de iddialı olduklarının altını çizdi.


Adana'mn merkezinde bulunan ve daha önce kız öğrenci yurdu olarak kullanılan üç katlı binayı otele dönüştürdüklerini bildiren Çağlar, önümüzdeki dönemde üst katlardaki daireleri de bünyelerine dahil ederek otelin kapasitesini artırmayı düşündüklerini söyledi. 

Yatırımlarını turizme yönlendirdiklerini belirten İclal Çağlar, iki yıldır faaliyette olmayan ve mülkleri kendine ait olan binada kurdukları otelin 18 oda ile toplam 51 kişilik konaklama kapasitesinde olduğunu aktardı. İki tane tek, iki tane çift ve 14 tane de üç yataklı odası olan otelin fark yaratacak bir konseptte olduğunu iddia eden Çağlar, otelde okuma odasının da bulunduğunu kaydetti. Ücrete dahil olmak üzere sabah kahvaltısı servisi de vereceklerini belirten Çağlar, her türlü alkolsüz içeceğin bulunduğu otelde üerleyen dönemlerde yemek ve alkollü içecek hizmeti de vermeyi planladıklarını söyledi. Otelin bulunduğu konum nedeniyle oldukça avantajlı bir yerde olduğunu aktaran Çağlar, "Otelimiz şehrin tam merkezinde, iki bulvarın arasında bulunuyor. Müşteri kitlemiz genellikle iş adamları ve aüeler olacak. Otelimize ait yaklaşık 20 araçlık bir otoparkımız da var. İbba Otel, sıcak ortamıyla hem güvenlik hem de temizlik arayanların gönül rahatlığı üe tercih edebüeceği bir otel olacak" dedi. 


İhracat pazarlarına Kazakistan'ı ekledi 

İbba Dental'in,  Adana  Doğu Sanayi Sitesi'ndeki tesislerinde revetman ve porselen olmak üzere iki ayrı ana üretim grubu bulunduğunu ifade eden İclal Çağlar, bugün itibarıyla porselen döküm malzemeleri olarak Türkiye'deki hemen hemen tüm diş laboratuvarlarına girdiğini dile getirdi. Yurtdışında da etkinliklerinin arttığına işaret eden Çağlar, Kosova, Arnavutluk, İran, Irak, Suddi Arabistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını ve son olarak Kazakistan ile anlaşma yaparak ihracat pazarlarına bir yenisini daha eklediklerini iletti. Adana'daki üretim tesislerinde kullandıkları hammaddelerin tamamım yurtiçinden temin ettiklerini anlatan Çağlar, "Hammaddeler, stoklanmadan önce numune alınarakbünyemizde bulunan laboratuvarımızda teste tabi tutuluyor. Daha sonra üretimini yaptığımız ürünler her türlü test ve kontrollerden geçiyor ve laboratuvarlara ulaştırıyor" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön