18 / 05 / 2024

İBB’ye ait Swissotel arazisinin satışında son durum! Mahkemeden dur kararı geldi!

İBB’ye ait Swissotel arazisinin satışında son durum! Mahkemeden dur kararı geldi!

Mahkeme tarafından, Beşiktaş’taki İBB’ye ait 63 dönüm büyüklükteki boğaz manzaralı Swiss Otel arazisinin satışı için İBB Meclisi’nde alınan kararın yürütmesi durduruldu. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; ipotekli arazinin satışı yeni İBB yönetimi döneminde de gündem oldu. İBB Meclisi'nin Mayıs 2022 oturumları sırasında satış kararı tartışmalı şekilde onaylandı. AKP, MHP, CHP, İYİ Parti'nin grup olarak “evet” oyu verdiği karara, 2 CHP'li ve 2 İYİ Partili meclis üyesi grup kararlarına karşı oy kullandı. 

Karara, satış ihalesinde rekabet koşullarının oluşmayacağı, yatırımcıların başkasının kullandığı araziyi almak istemeyeceği, milyar dolarlık arazinin ucuza satılmasına sebep olacağına ilişkin şerhler düşüldü. 

İBB’ye ait Swissotel arazisinin satışında son durum! Mahkemeden dur kararı geldi!

Karara karşı oy kullanan CHP'li İBB Meclis Üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy konuya ilişkin dava açtı. Davaya bakan İstanbul 4. İdare Mahkemesi açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması durumunda telafisi güç zararlara neden olabilecek nitelikte olduğu sonucuna varılan satış kararının teminat aranmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına,  İstanbul Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olacak şekilde 17 Şubat 2023'te oy birliğiyle karar verildi. 

Kararda, İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nin 2012 tarihli iptal kararına atıf yapılarak; arazi üzerinde uzun süreli kullanım hakkı tesis edilmiş olduğu için normal taşınmaz satışındaki gibi yoğun talep olmayacağı, rekabet koşullarının oluşmayacağı gerekçelerinin sürdüğü ifade edildi. 

Ayrıca Anadolu Japan Turizm A.Ş'nin  2032'ye kadar intifa (kullanım) hakkının sürdüğü de ifade edilerek, “intifa” hakkı devam ettiği sürece taşınmazın satışının söz konusu olamayacağına, tersinne bir tasarrufun yargı kararının ihlali anlamına geleceğine dikkat çekildi. 

Mevcut yargı kararına aykırı olarak alınan meclis kararı işleminde hukuka uygunluk olmadığı sonucu alındı. Konu ile iligli açıklanan kararda "Açıkça hukuka aykırı olduğu saptanan, taşınmazların satışı durumunda ekonomik anlamda büyük hak kaybına neden olabileceği nedeniyle dava konusu işlemin telafisi güç ve imkansız zararlara yol açacağı sonucuna varıldı" ifadeleri yer aldı. 

Gram altının 1.200 TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Bu tarihi duyanların resmen ayakları yerden kesildi! Hemen bakın

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İstanbul'daki enkaz 24 saat çalışılsa bile 3-5 senede kaldırılır! 


Geri Dön