02 / 05 / 2024

İbrahim Gülle: İstanbul daha büyük fuar merkezini hak ediyor!

İbrahim Gülle: İstanbul daha büyük fuar merkezini hak ediyor!

TİM Başkanı İsmail Gülle, Atatürk Havalimanındaki kapalı alanların uluslararası bir fuar merkezine dönüştürülmesi kararı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Gülle buradaki fuar işletilmesine TİM olarak talip olduklarını belirtti.




Yeni Şafak gazetesinden İbrahim Acar'ın haberine göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 2018 yılını değerlendirdi ve önümüzdeki seneye ilişkin planlarını ve öngörülerini paylaştı. Önceki akşam İstanbul’da gerçekleştirilen sohbet toplantısında TİM Genel Sekreterliği’ne atanan Kerem Alkin ile birlikte soruları yanıtlayan Gülle, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek büyümesini değerlendirerek konuşmasına başladı. Yüzde 1,6’lık büyüme rakamında ihracatın sağladığı katkıdan büyük memnuniyet duyduklarını söyleuen Gülle, ihracat odaklı bir büyümenin gerçekleştiğini gördüklerini söyledi.

İSTANBUL BUNU HAKKEDİYOR


TİM Başkanı Gülle, İstanbul Havalimanı'nın tam olarak faaliyete geçmesinin ardından Atatürk Havalimanı'ndaki kapalı alanların fuar merkezi olarak değerlendirilmesine ilişkin de değerlendirmeler yaparken önemli bir taleplerini de dile getirdi. Türkiye’nin şu anda yıllık ihracatının 168 milyar dolar olduğunu ve bunun 70-75 milyar dolarlık kısmının İstanbul’un yapıldığını söyledi. Gülle, “İstanbul’un ihracatı, birçok ülkenin ihracatlarından fazla. Ocak-kasım ihracatı 66 milyar dolar. Bir ay daha eklenirse 70-75 milyar dolar olacak. Böylesine büyük bir ihracat potansiyeli olan İstanbul daha büyük fuar merkezini hak ediyor” diye konuştu.

Gülle, Atatürk Havalimandaki kapalı alanların uluslararası bir fuara dönüştürülmesi kararı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Buranın fuar olarak işletilmesine TİM olarak talip olduklarını belirten Gülle, arzu eden paydaşlarla birlikte bu işi yapabileceklerini dile getirdi.


Geri Dön