30 / 04 / 2024

İbrahim Kalın'dan Togo Kuleleri açıklaması!

İbrahim Kalın'dan Togo Kuleleri açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Togo Kuleleri meselesinde bizim açımızdan önemli olan bu iddiaların en kısa sürede aydınlatılması, bir ihlal, bir suç varsa bunun gereğinin de yargı makamları tarafından yapılmasıdır" dedi...



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, soruları cebvapladı.

Togo Kuleleri meselesi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Başkanı mühürlenen Togo Kuleleri inşaatının müteahhidi Sinan Aygün arasında yaşanan gelişmelere ilişkin görüşleri sorulan Kalın, bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığının müfettiş görevlendirdiğini hatırlattı. 

Bir tartışma ve birtakım iddiaların olduğunu ifade eden Kalın, "Bütün gerçeklerin ortaya çıkması kamu yararınadır. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığımızın bu konudaki tasavvuru, tasarrufu son derece yerindedir. Ne çıkacak hep birlikte göreceğiz." diye konuştu. 

Kendisini mahkeme yerine koyup, lehte veya aleyhte bir görüş belirtemeyeceğine vurgu yapan İbrahim Kalın, sözlerini şöyle tamamladı:

"O soruşturmadan ne çıkacağını hep birlikte izleyeceğiz. Ancak prensip olarak, geçmişte de belediye başkanları veya diğer kamu görevlileri olsun, hep şu ilkeyle hareket ettik. Hiç kimse kanunun üzerinde değildir. Bir belediyede veya bir başka kamu kurumunda bu tür iddialar varsa, rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanmak gibi bunlarla ilgili her zaman İçişleri Bakanlığı, savcılık harekete geçer, geçmelidir de. Geçmişte AK Parti belediyeleriyle ilgili de benzer soruşturmalar yapılmıştır, bu tür iddiaların olduğu yerlerde. Dolayısıyla biz hiçbir zaman şu ya da bu parti arasında bir ayrım yapıp, kanun önünde 'Bunlar eşittir, bunlar değildir' gibi bir tutum içerisinde olmadık.

Buradaki temel prensip de yine hiç kimse kanunun üstünde değildir. Kanunlar neyi gerektiriyorsa, bu konuda İçişleri Bakanlığımız teftişini yapar, raporunu hazırlar, ondan sonra mahkeme süreci başlayabilir, bilemiyorum. Çünkü onların kendi aralarında da birtakım karşılıklı suç duyuruları ve başvurular var. Bu süreci hep birlikte izleyeceğiz. Ancak bizim açımızdan önemli olan bu iddiaların en kısa sürede aydınlatılması. Bir ihlal, bir suç varsa bunun gereğinin de yargı makamları tarafından yapılmasıdır."

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, TOGO’nun ve Sinan Aygün’ün avukatı aynı!
 


Geri Dön