04 / 05 / 2024

İbrahim Özbek: Kocasinan nefes alacak!

İbrahim Özbek: Kocasinan nefes alacak!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocasinan Belediye Başkan Adayı İbrahim Özbek, Kocasinan için şık ve güzel projeler düşündüklerini ifade ederek, bu projeler ile nefes alan, modern bir Kocasinan ortaya çıkacağını kaydetti...



BBP Kocasinan nefes aldıracak ı BBP Kocasinan Belediye Başkan Adayı Özbek ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Melikgazi ilçesinden büyük olduğu halde Kocasinan'm daha az gelişmiş olduğunu, park ve yaşam alanları ile modern, lüks mahallelerinin daha az olduğunu ifade ederek, Kocasinan ilçesi için güzel projelerinin bulunduğunu dile getirdi.


BENİM DE BİR SÖZÜM OLSUN DİYE PLANLAMADIK 


Yaptığımız görüşmede başkanlık koltuğuna geldiği taktirde hayata geçireceği projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Adayı Özbek, tasarladıkları projeleri "Bizim de halka vereceğimiz bir sözümüz olsun diyerek hazırlamadık. Bu projelerin üzerinde durarak, zaman harcayarak, araştırmalar yaparak hazırlanmasını sağladık. Tasarladığımız projelerin her birisi Kocasinan ilçesinin daha yaşanabilir, daha modern olmasını gerçekleştirecek ve burada bulunan vatandaşların rahat nefes alabilir olacağı bir ilçe haline gelmesi içindir" ifadesinde bulunarak projelerini sıraladı. 


KOCASİNAN TAMAMEN LÜKS İLÇE OLACAK 


Tasarladıkları projeleri anlatan BBP Kocasinan Belediye Başkan Adayı Özbek, Kocasinan ilçesini Melikgazi ilçesiyle de kıyaslayarak, Melikgazi içerisinde Gültepe, Köşk ve Alparslan mahallesi gibi birçok lüks mahallenin bulunduğunu, ancak Kocasinan içerisinde ise tek bir buna benzer lüks denebilecek bir mahallenin yer almadığını kaydetti. 


Yönetime gelirlerse Kocasinan'm bazı mahallelerini değil, bütününü lüks hale getireceklerini vurgulayan Özbek, Kocasinan ilçesini hem lüks, hem modern, hem de yeşillikler içinde nefes alan bir ilçe haline getireceklerinin altını çizdi. 


BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ 


Açıklamalarında halkın geçim kaynakları ile ilgili projelerinin de bulunduğunu bildiren Özbek, bu konuda önemli bir projesinin de 'Besicilik Organize Sanayi Bölgesi' oluşturma projesi olduğunu belirtti. Sözkonusu projenin Kocasinan mahallelerinde ev ve sokak aralarında dağınık ve düzensiz olarak yapılan hayvancılık faaliyetlerini bir merkezde toplayarak, profesyonel, karlı, temiz ve rahat bir besicilik ortamı oluşturacağını söyledi. 


Bu proje ile tıpkı Kayseri'nin batı girişindeki Organize Sanayi Bölgesi gibi bir yapılaşmanın sağlanacağını dile getiren Özbek, bu sayede mahallelerdeki kötü görüntülerden kurtulmanın yanısıra, geçimini hayvancılık ile sağlayan vatandaş için bir istihdamın da gerçekleştirileceğini ifade etti. 


ŞEFFAF BELEDİYECİLİK 


Belediye Başkanı olduğu taktirde, hayata geçirmek istediği bir projesinin de 'Şeffaf Belediyecilik' olduğunu söyleyen Özbek, "Ahmet amca gelip bir çayımızı içecek. Belediyenin harcamaları hakkında bilgi alabilecek. Bizler aynı zamanda 3'er ya da 6'şar aylık periyotlarla belediyenin harcamalarını halka duyuracak yayınlar yapacağız. Ne alındı, ne satıldı, gelir ne kadar, gider ne kadar kamuoyunu bilgilendireceğiz. Şeffaf bir belediyecilik anlayışımız olacak ve şaibeyi bu şekilde ortadan kaldıracağız. Vatandaşların belediyeye, yönetime güvenini kazanacağız" ifadesinde bulundu. BBP Başkan Adayı Özkan ayrıca, kendilerinin yönetime geldiklerinde Kocasinan Belediyesi'ni kapısı kapanmayan bir belediye haline getireceklerinin bilgisini vererek, "Her gelen vatandaşımıza kapımız açık olacak. Gelip çayımızı içecek, faaliyetlerimiz hakkında bilgiler edinecek, bizden taleplerde bulunacak" dedi. 


100 YILLIK DEĞİŞMEYEN İMAR PLANI 


Yaptığmız görüşmede Kocasinan ile ilgili projelerinden bahseden Başkan Adayı Özbek, ileriye dönük değişmeyen bir imar planı oluşturacaklarının bilgisini verdi. 

Vatandaşlarla ve uzmanlarla en uygun bir şekilde oluşturdukları 100 yıllık imar planını Kocasinan için uygulayacaklarını söyleyen Özbek, yeni yeni imar planları oluşturulduğunda ise bunların bu değişmeyen imar planına ekleneceğini kaydetti. 


Böylelikle sabit ve yerleşik bir planlaşmaya gidileceğini kaydeden Özbek, diğer projelerini ise şu şekilde sıraladı; 'her mahalleye profesyonel spor kompleksleri, kadın sığınma ve terapi merkezleri, mahallelere 24 saat ulaşım imkanı. Başkan Adayı Özbek, yaptığı açıklamalarda Kocasinan ilçesindeki ağaç ve yeşil alan azlığına da dikkat çekerek: "Kocasinan kurak bir yerdir, ancak bu, bu ilçede ağaç büyütülemez anlamına gelmiyor. Yemliha Barajı'nm etrafım orman haline getireceğiz. 


Melikgazi ilçesinde birçok yeşil alan ve park varken benim Kocasinan'ım da neden parklar, bahçeler olmasın? Kocasinan'a piknik ve mesire alanları yapacağız. Yönetime geldiğimizde nikah yapacak kişilerden 10'ar adet ağaç dikmesini isteyeceğiz. Kocasinan'da yılda 7500 nikah kıyılıyor, evlenen çiftler tarafından 20 adet ağaç dikildiğinde 1 buçuk milyon ağaç dikilmiş olacak. Bu bir orman olur. Vatandaşlarımız aile kurarken orman da kuracak, çocuklarıyla birlikte ağaçlarını da büyütecekler" ifadesinde bulundu. 


Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön