27 / 04 / 2024

İbrahim Tamer Haşimoğlu kimdir? 

İbrahim Tamer Haşimoğlu kimdir? 

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan İbrahim Tamer Haşimoğlu kimdir? Tamer Haşimoğlu  ne iş yapıyor, daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar...



İbrahim Tamer Haşimoğlu, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biridir. İş hayatına Koç Holding'de başlamış ve uzun yıllar boyunca çeşitli kademelerde önemli görevler üstlenmiştir. İş dünyasındaki etkileyici kariyeri ve liderlik deneyimi ile tanınmış bir yönetici olarak bilinmektedir.

İbrahim Tamer Haşimoğlu, 1960 yılında doğmuştur. Eğitim hayatına Alman Lisesi'nde başlamış ve ortaöğrenimini burada tamamlamıştır. Üniversite eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünde başlamış, ardından İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde Uluslararası İşletmecilik alanında yüksek lisans yapmıştır.

İş hayatına 1989 yılında Koç Holding'de Planlama Koordinatörlüğü'nde Yetiştirme Elemanı olarak adım atmıştır. Buradaki başarılı performansı ve liderlik yetenekleri sayesinde Uzman, Müdür ve Koordinatör gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2004-2011 yılları arasında Koç Holding Stratejik Planlama Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu dönemde Koç Topluluğu'nun ana stratejilerini belirlemek ve portföy yapısını şekillendirmek gibi kritik rol üstlenmiştir. Aynı zamanda önemli şirket satın alma ve satış projelerini yönetmiş, Tüpraş, Yapı Kredi gibi satın almaların yanı sıra Migros, Koç Allianz, Demir Döküm, Döktaş, İzocam gibi şirketlerin satış süreçlerinde de etkin olmuştur.

Nisan 2011'den Nisan 2022'ye kadar Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu dönemde Koç Holding'e bağlı birçok şirketin yönetimini üstlenmiş, Koçtaş, Tat Gıda, Divan, Setur gibi markaların da aralarında bulunduğu 12 şirketin yönetimini yönetmiştir. Aynı zamanda iş dünyasının çeşitli kuruluşlarında aktif rol almış, YASED Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği üyeliği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevleri üstlenmiştir.

Tamer Haşimoğlu, halen Koç Topluluğu'na bağlı bazı şirketlerde, Kamil Yazıcı Yönetim Danışmanlığı Şirketi'nde ve Anadolu Grubu Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir. Bunların yanı sıra Tüsiad ve Hisar Eğitim Vakfı (HEV) Mütevelli Heyeti Üyeliği gibi sorumluluklarını sürdürmektedir.

Cem Hakko kimdir? Cem Hakko kaç yaşında?
Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul?
Şebnem Aydın kimdir? Şebnem Aydın kaç yaşında, nereli?

Geri Dön