30 / 04 / 2024

Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul?

Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul?

İş Bankası'nın yönetim kurulunda yer alan Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul? İşte ayrıntılar...



Durmuş Öztek, 1953 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümü'nde başladı ve buradan mezun oldu. Daha sonra yüksek lisans eğitimi için ABD'ye giderek Vanderbilt Üniversitesi'nde ekonomi alanında eğitim aldı.

1975 yılında Maliye Bakanlığı'nda Maliye Müfettişi olarak görev almaya başladı ve bu görevini 1986 yılına kadar sürdürdü. Ardından Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerde görevler üstlendi. Maliye Bakanlığı bünyesinde Maliye Başmüfettişi ve Mali Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı.

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de Denetçi olarak görev aldıktan sonra Yükseköğretim Kurulu'nda Genel Kurul Üyeliği yapmıştır. Aynı zamanda T.C. Brüksel Büyükelçiliği'nde Maliye Müşaviri olarak da görev yaptığı bilinmektedir. Öztek, 2006-2011 yılları arasında ise yeniden Maliye Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviri olarak görev yapmıştır.

 Durmuş Öztek kimdir? Ne işle meşgul?

Türk bankacılık sektöründe de etkili bir şekilde yer aldı. 31 Mart 2020 tarihinde Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu görevini 30 Mart 2023 tarihine kadar sürdürmüş ve bu süre zarfında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi ve Yönetim Kurulu Faaliyet İlkeleri Komitesi Üyeliği gibi önemli görevleri üstlenmiştir.

Durmuş Öztek, kariyeri boyunca maliye, ekonomi ve bankacılık alanlarında çeşitli önemli pozisyonlarda görev alarak Türkiye'nin finansal ve ekonomik alanındaki gelişimine katkı sağlamış bir isim olarak öne çıkmaktadır.

Şebnem Aydın kimdir? Şebnem Aydın kaç yaşında, nereli?
Fazlı Bulut kaç yaşında, kimdir?
Adnan Bali kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? İşte Adnan Bali'nin hayatı!
Nevzat Burak Seyrek kimdir? Burak Seyrek kaç yaşında?

Geri Dön