10 / 05 / 2024

İbrahim Uyan imar planları nedeniyle yargı önüne çıkıyor!

İbrahim Uyan imar planları nedeniyle yargı önüne çıkıyor!

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan hakkında İçisleri Bakanlığı’nın aldığı “Soruşturma İzni Verilmemesi” kararı, Danıştay 1. Dairesi’nin 2014/416 E. 2014/1222 K. Sayılı 24.09.2014 tarihli kararı ile kaldırıldı.



Marmaraereğlisi’nde yaşayan Mehmet Sağdıç isimli vatandaşın, 3 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonucunda; daha önce İbrahim Uyan hakkında İçisleri Bakanlığı’nın aldığı “Soruşturma İzni Verilmemesi” kararı, Danıştay 1. Dairesi’nin 2014/416 E. 2014/1222 K. Sayılı 24.09.2014 tarihli kararı ile kaldırıldı. İ.Uyan hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dolayı şu an yürüttüğü “Belediye Başkanlığı” görevinden yoksun bırakılmak üzere 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle kamu davası açıldı.


“KANUNLARI ÇİĞNİYOR”

Daha önce de basında oldukça yoğun yer alan ve Kamuoyu’nun dikkatinden kaçmayan Marmaraereğlisi Kamaradere Sahilinde yaptırılan binaların 3. derece sit alanına yapılması ve Kıyı Kanuna göre de yasak olan yere imar izni vermesi sebebiyle ilgili savcılık soruşturması da ayrıca devam ediyor. Uyan’ın bu kanun tanımayan tavrı, Marmaraereğlisi sakinlerini tedirgin ederken, “Vatandaşa belediye kanunlarını harfiyen uygulayan yönetim, neden Belediye Meclis Üyelerinin yakınlarına uygulanmıyor?” diye soruyorlar.


Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan kamuoyunun gözünden kaçmayan ve basında oldukça sık yer alan Marmaraereğlisi’nde kaçak yapılaşmalarla ilgili haberler üzerine hakkında daha önce İçisleri Bakanlığı’nın “Soruşturma İzni Verilmemesi” kararı, Danıştay 1. Dairesi’nin 2014/416 E. 2014/1222 K. Sayılı 24.09.2014 tarihli kararı ile kaldırıldı. İ.Uyan hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dolayı şu an yürüttüğü “Belediye Başkanlığı” görevinden yoksun bırakılmak üzere 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle kamu davası açıldı.


Marmaraereğlisi’nde yaşayan Mehmet Sağdıç isimli vatandaşın, 3 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonucunda; Belediye Başkanı İ.Uyan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve Belediye Başkanlığı görevinden yoksun bırakılması istemiyle hakim karşısına çıkacak…


ÇİFTE STANDART

Uyan’ın vatandaşa ait 30 yıllık kömürlüğü yıkması ile başlayan süreç, Belediyenin alınan yıkım kararlarında özellikle vatandaşa ait taşınmazları derhal yıktığı fakat, Meclis Üyelerinin akrabalarına ait taşınmazlardaki kaçaklara göz yumduğu gerçeği vatandaşı canından bezdirdi.

“Bu çifte standardı başkana hiç yakıştıramıyoruz” diyen Marmaraereğlililer, “ilçemizde  sahilimizi bizlere kapattı, kendi oturduğu bina da imara aykırı olmasına rağmen, bizim 30 yıllık kömürlüğümüzü  yıkmak için belediye kanunlarını işletiyor”diyor. Vatandaşlar soruyor; “Peki, soruyoruz kendisine ait Marmaraereğlisi içindeki bir çok binada imara aykırılıklar olmasına rağmen, hatta Belediye Meclis üyelerinin yakınlarına ait bir çok binada imara aykırı yapılan değişikliklerde neden Belediye Kanunları uygulanmıyor? Başkan bu çifte standarda son vermeli. Belediye Kanunları ya herkese aynı uygulansın, ya da bu konu yargıda karşılığını bulsun. Marmaraereğliller olarak yıllardır beldemizi yaşanmaz hale getiren ve sahte oylarla on yıllardır başımızdan gitmeyen bu başkandan ve yandaşlarını kayıran uygulamalarından kurtulmak istiyoruz” dediler. 


KAMARADERE KAN AĞLIYOR

Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan sahilde emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binalar yapıldı. Konuyu Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın görmezden geldiği iddiaları üzerine vatandaşlar; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın özellikle de, İmarcılık ve şehircilik daire başkanı Dilşad Ergin'in konuya derhal el koymasını bekliyoruz” dediler.


Bölge sakinleri, “Belediye başkanı İbrahim Uyan'ın kanun tanımayan bu tutumu ve her defasında konu hakkındaki şikayet dilekçelerimize yanıt vermiyor oluşu bizleri tedirgin etmektedir. Büyükşehir Belediyesi İmar yolsuzluğuna neden göz yumuyor” diyerek isyan ettiler. Marmaraereğlisi’nde vatandaşlar, “imar ihlallerinde kimin suçu varsa yargılanmasını istiyoruz” diyorlar. 


DENİZDEKİ KİRLENME KRİTİK NOKTADA MI?

Ayrıca vatandaşlar turizm cenneti olan Marmaraereğlisi Kamaradere Sahilinin kirliliğine de isyan ettiler. Üçüncü derece arkeolojik sit alanında yapılan bu binaların imara, inşaat ve yapı kullanım ruhsatlarına aykırı olan bölümlerinin daha önce Tekirdağ Valiliğince tespiti yapılmıştı. Marmaraereğlili vatandaşlar, bu usulsüz işlemlerin içinde bulunan ve sitede kendi adına yada akrabaları adına kayıtlı daireleri bulunan belediye yetkililerin Cumhuriyet Savcılığınca yapılacak soruşturmada tespit edilerek cezalandırılmasını istediler. 



Trakya Gazetesi


Geri Dön