27 / 04 / 2024

IBS İstanbul ofisi Yeşil Ofis Diploması aldı!

IBS İstanbul ofisi Yeşil Ofis Diploması aldı!

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği, İstanbul ofisi ile sigorta brokerliği alanında Türkiye’de "Yeşil Ofis Diploması" almaya hak kazanan ilk şirket oldu..



IBS sigorta ve Reasürans Brokerliği, İstanbul’daki Genel Müdürlük ofisinde yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü Yeşil Ofis Programı’nı başarılı ile tamamlayarak, sigorta brokerliği sektöründe Türkiye’de Yeşil Ofis Diploması almaya hak kazanan ilk şirket oldu. Çevre konusunda hassasiyet yaratmak ve ekolojik ayak izini küçültmek amacıyla WWF- Türkiye'nin Yeşil Ofis Programı'na katılan şirket, belirlenen kriterler doğrultusunda bir yılda kağıt tüketimini yüzde 23; elektrik tüketimini yüzde 14 oranında azaltarak ve ofis satın almalarında iyileştirme sağlayarak diplomasını almaya hak kazandı.


Yeşil Ofis Komitesi kuruldu


Yeşil Ofis Programı çalışmaları kapsamında ilk olarak şirket bünyesinde tüm departmanlardan birer kişi seçilerek toplam 5 kişiden oluşan bir ‘Yeşil Ofis Komitesi’ kuruldu. Daha sonra WWF-Türkiye ile birlikte kağıt, elektrik tüketimi ve yeşil satın alma olarak üç kriter belirlendi. Yapılan çalışmalar kapsamında alınan önlemlerden biri şirketin toplantı odalarındaki pet şişeler kaldırılarak yerlerine cam su şişelerinin yerleştirilmesi oldu.


Ayrıca kahve molalarında tercih edilen kâğıt bardak yerine cam bardak kullanımı sağlandı. Cam bardak kullanımı artacağı için enerji ve su verimli bir bulaşık makinası ile ekolojik deterjan tercih edildi. İstanbul ofis çalışanlarına projeyi anlatmak ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla hem ofiste hem de evde uygulanabilecek yöntemler hakkında ofis içi afişler hazırlandı. Buna ek olarak, şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımları doğrultusunda çevresel etkileri en aza indirmek amacıyla kâğıt ve elektrik tüketimini azaltmaya yönelik farklı uygulamalar geliştirildi.


Doğal kaynakları hiç bitmeyecekmiş gibi tüketemeyiz


IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Murat Çiftçi, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, sürdürülebilir bir çevre için çalışanlarda oluşan farkındalıktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, “Son yıllarda başarılı bir büyüme performansı sergiliyoruz. Sahip olduğumuz yerel ve küresel deneyim ile dünyanın her tarafında iş yapabilme becerisine sahibiz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda müşterilerimize daha kaliteli hizmet verebilmek adına taşıdığımız sorumlulukların farkındayız. Doğal kaynakları hiç bitmeyecekmiş gibi tüketemeyeceğimizi biliyoruz. Bu bilinçle, iklim değişikliğiyle mücadelede yerimizi alarak, bilinçli bir tüketim için Yeşil Ofis Programı’na katıldık. Ofisimizde uyguladığımız tasarruf ve iyileştirme programını tüm çalışanlarımızın konuya olan duyarlılığı sayesinde başarılı bir şekilde tamamlayarak diplomamızı almaya hak kazandık” dedi.


Her türlü atığı en aza indirmek için hassasiyet gerekiyor


Yeşil Ofis Programı kapsamında çok sayıda uygulamaya imza atıldığını vurgulayan Çiftçi, “Gün içerisinde zamanımızın büyük bölümünü ofislerimizde geçiriyoruz. Dolayısıyla kağıt, ambalaj malzemeleri ve elektronik cihazlardan çıkan atıklardan kaynaklı çevresel zararları en aza indirmek için hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bundan sonraki süreçte Yeşil Ofis Programı'nı sahip olduğumuz sosyal sorumluluk bilinci dâhilinde tüm iş süreçlerimizde uygulamaya devam etmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle hem çalışma arkadaşlarımıza hem de WWF-Türkiye ekibine bir kere daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.


Milliyet


Geri Dön