07 / 05 / 2024

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! Başvurular ne zaman? Şartlar neler? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! Başvurular ne zaman? Şartlar neler? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 3 bin 546 personel alacağını açıklamıştı! Peki, başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte bütün ayrıntılar...



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 3 BİN 546 PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başvurular, 17 ve 21 Haziran tarihleri arasında İç İşleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinin (www.icisleri.gov.tr) "Duyurular" kısmında yayımlanacak olan "İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru" linki aracılığıyla e-Devlet'tem elektronik ortamda çevrimiçi olarak alınacak.

5 Bakanlık en az Ortaokul mezunu 3 bin 578 personel alacak! İşte bütün ayrıntılar...İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 3 BİN 546 PERSONEL ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR? 

  • Başvurularda ÖSYM tarafından 2020 senesinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan cinsinden en az 60 puan ve üzerinde almış olmak koşulu ile, adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 5 katı aday değerlendirilecek.
  • Adaylar sınav sürecine ait durum bilgilerini (5 katı aday arasına girip giremediği, başvurusunun kabul edilip edilmediği,sözlü sınav yeri,tarihi,  saati bilgilerini, sözlü sınav puanını, sözlü sınava katılım durum bilgisini, sözlü sınav puanını, asıl ve yedek bilgisini) e-Devlet'te yer alan "İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru" linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” alanından kontrol edebilecek.
  • Adaylar yaptıkları tercih sıralaması ve KPSS puanları esas alınarak yapılan değerlendirmeden sonra sadece bir il/bakanlık merkez ve pozisyon unvanı için sözlü sınava katılacak. Bakanlık merkez teşkilatında ilan edilen pozisyon unvanları için Bakanlık Sınav Komisyonunca, taşra teşkilatında ilan edilen pozisyon unvanları için ise 12 ilde oluşturulan Bölgesel İl Sınav Komisyonları tarafından "www.icisleri.gov.tr" internet adresinde duyurulacak tarihte senkronik olarak sözlü sınavlar yapılacak.

A101'den uygun fiyata Xiaomi Redmi Note 10 Pro! İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ünlü analist uyardı: Boğa tuzaklarına karşı dikkat!

İslam Memiş'ten kritik uyarı! Altın o seviyelere gelirse piyasalar çöker!

Öğrenci akbiline zam sinyali! Öğrenci abonman fiyatları ne kadar? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

5 Bakanlık en az Ortaokul mezunu 3 bin 578 personel alacak! İşte bütün ayrıntılar...


Geri Dön