28 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Balıkesir, hem kalkınacak hem de çevreyi koruyacak!

İdris Güllüce: Balıkesir, hem kalkınacak hem de çevreyi koruyacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Balıkesir için hedeflerini anlattı




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Güllüce, Balıkesir'de hızlı kalkınma ve gelişmeyi, çevre ve tabiatı korumayı, Başkanı Ahmet Edip Uğur'la yapacakları çalışmalarla sağlayacaklarını söyledi. 



ÖNEMLİ BİR ŞEHİR 


Güllüce, yaptığı konuşmada, Balıkesir'in, bakanlığı açısından önemli illerden biri olduğunu bildirdi. Balıkesir'in, kalkınması hızlı, turistik bölgesi fazla bir il olduğunu anlatan Güllüce, şöyle konuştu: "Çevre bakımından çok korunması gereken bir şehir; sahilleri ve doğası itibarıyla. İller Bankası ve tapunun bakanlığımızla bağlı olması dolayısıyla belediyelerle bağımız fazla. 


Belediyelerle iç içe çalışan bir bakanlığız. Balıkesir de en fazla ilişkimiz olabilecek bir belediye. Başkanımızla inşallah birlikte çok mesai harcayacağımıza inanıyorum. Balıkesir'deki hem hızlı kalkınmayı hem gelişmeyi hem de çevreyi, tabiatı korumayı Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile birlikte sağlayacağız." Uğur ise belediyelerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile şehirlerin planlanması ve çevrenin korunması bakımından yakın ilişkileri bulunduğunu dile getirdi. 


Kurdukları katı atık depolama tesisini geçen ay açtıklarını hatırlatan Uğur, "Bunun yanında Balıkesir, geniş bir coğrafyaya sahip. Ege ve Marmara bölgelerinde bulunan bir ilimiz. Katı atık depolamayla ilgili hem Marmara hem de Ege bölgelerine giren kesimlerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda sizden destek isteyeceğiz" diye konuştu. 



12 yılda 10.5 milyar liralık yatırım 


AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında 2 Ağustos'da Balıkesir'de olacağını söyledi. 


Hükümetin kente yaptıklarını anlatan Şener, "12 yılda birçok alanda 10,5 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı. İhracat 650 milyon doları buldu. Balıkesir'e yapılan OSB'lerle 2013 itibariyle toplam 7 bin 313 kişi istihdam edilmeye başladı. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun çalışmaları devam ediyor. İstanbul-İzmir YHT projesi hızla sürüyor" diye konuştu.



Habertürk Egeli


Geri Dön