29 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Havalaanımız hiç aksamadan, durmadan devam edecek!

İdris Güllüce: Havalaanımız hiç aksamadan, durmadan devam edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "3. havaalanı ÇED raporu olumlu kararı İstanbul Valiliğinde 30 Nisan 2013'te askıya çıktı ve 15 Mayıs 2013'e kadar askıda kaldı. Yani 12 iş günü, 15 takvim günü." dedi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gölbaşı'ndaki Çevre Referans Laboratuvarları'nda düzenlenen, belediye ve il müdürlüklerine çevre denetim ve temizlik aracının dağıtım törenine gelişinde, İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı. 


Bakan Güllüce, 3. havaalanı ÇED raporu olumlu kararının İstanbul Valiliğinde 30 Nisan 2013'te askıya çıktığını ve 15 Mayıs 2013'e kadar askıda kaldığını belirtti. 


"Yani 12 iş günü, 15 takvim günü. Hiçbir itiraz bugüne kadar olmamıştır. Mahkemenin yürütmeyi durdurması, yargıya saygımız gereği mümkün ancak bir maddi hata olduğu kanaatindeyiz" diyen Güllüce, İstanbul İdare Mahkemesinin 10 günden az askıda kaldığı iddialarını kabul edip yürütmeyi durdurmasının doğru bir karar olmadığı kanaatini taşıdıklarını söyledi. 


Güllüce, şunları kaydetti: 


"ÇED Yönetmeliği'nde 13 gün denilmektedir, biz tam 13 gün askıda bırakmışız. İtirazımızı yapacağız, henüz bize ulaşmış bir bilgi yok. Basından öğrendiğimizle konuşuyoruz. Bunu bir eksik bilgiden kaynaklanan verilmiş karar, düzelir diye düşünüyoruz. Havalaanımız inşallah hiç aksamadan, durmadan devam edecektir." 


"İnşaatın başlamasının bir yıl uzayabileceğine" yönelik iddiaların sorulması üzerine Güllüce, "Hayır, uzamaz. Hiçkimse Türkiye'nin, bu dünyaya nam salan bu kadar mükemmmel projesinin duracağı şeklinde bir kanaate varmasın. Bu havaalanı mutlaka yapılacaktır, ÇED raporu olumludur" diye konuştu. 


Bunun Türkiye'nin önünü açan bir proje olduğunu vurgulayan Güllüce, "Türkiye'nin iftihar ettiği, Cumhuriyetimizin iftihar ettiği, Cumhuriyetimizin 'İşte benim en büyük projelerimden birisi' diyerek medarı iftihar halinde söylediği bir projedir, aksamayacaktır, devam edecektir" ifadesini kullandı. 


Güllüce, "Çalışmaların devam etmesi hukuka aykırı değil mi" sorusunu da "Daha dün yürütmeyi durdurma aldı, zaten çok kısa zamanda konu çözülecektir" diye yanıtladı. 



AA


Geri Dön