22 / 05 / 2024

İETT'den öğrenci akbili fiyatlarına zam sürprizi! Belediyenin zam teklifi sonrası işte son akbil fiyatları

İETT'den öğrenci akbili fiyatlarına zam sürprizi! Belediyenin zam teklifi sonrası işte son akbil fiyatları

İETT'nin öğrencilere öğrenci kimlik kartı karşılığı verdiği öğrenci akbillerine zam talebi sonrası yeni fiyatlar merak ediliyor. Aylık öğrenci akbili kaç lira oldu, İETT'nin öğrenci akbillerine ve normal geçişler için de istediği zam sonrası öğrenci akbili, tam akbil dolum ücretleri ne kadar oldu?



MAZOTA GELEN ZAM ÖĞRENCİ AKBİLLERİNE Mİ YANSITILACAK?

Öğrenci akbillerine zam gelmesi durumunda fiyat ne kadar olacak merak ediliyor. Aylık akbilin 78 lira olduğu güncel fiyatlar zam talebi sonrası yeni fiyatlarla değişecek mi yoksa aynı mı kalacak bakmadan önce İETT neden öğrenci akbillerine zam istiyor ve istenen zammın miktarı ne gelin ona bir göz atalım...

İETT'nin talebiyle UKOME'nin 2021 aralık ayı toplantısında, toplu taşıma ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine de yüzde 27 oranında zam yapılmış, yeni ücretler 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Ancak aradan geçen 3 ayda akaryakıt fiyatlarında rekor artış yaşandı. Motorinin litresi 21 lirayı geçti. Son 3 ayda benzine yüzde 102, motorine yüzde 113, LPG’ye yüzde 29 zam geldi. Ocak 2022'de yürürlüğe giren zamlı tarifeye göre, halen tam bilet 5,48, öğrenci bileti 2,66, öğretmen ve 60 yaş ücreti 3,91 lira. Tam aylık kart 430, alık öğrenci kartı 78, öğretmen ve 60 yaş aylık kartı ise 266 lira olarak uygulanıyor. Metrobüste (tam uzun mesafe) 8,13 lira, öğrenci 2,66, öğretmen ve 60 yaş  4,46 lira. İETT'nin zam talebi UKOME'de görüşülüp reddedildi. Öğrenci akbilleri ve diğer akbil fiyatları belirlenen tarifeye göre aynen devam edecek.

İETT den öğrenci akbili fiyatlarına zam sürprizi! Belediyenin zam teklifi sonrası işte son akbil fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön