10 / 05 / 2024

İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

İspanya'nın köklü futbol kulübü Barcelona, tarihinde bir ilke imza atarak 65 yıllık Camp Nou Stadı'nın ismini ilk kez değiştirdi.



CAMP NOU STADI HAKKINDA 

Avrupa'nın en büyük futbol stadyumu olan Camp Nou İspanya'nın Barselona şehrinde bulunuyor ve 99 bin 354 seyirci kapasitesine sahip. La Liga'nın en önemli takımlarından Barcelona, iç saha maçlarını bu stadyumda yapıyor.

 İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

Tüm dünyada Camp Nou olarak anılan stadyumun resmî ismi Estadi del Futbol Club Barcelona (FC Barcelona Stadyumu)'dur. Ayrıca Katalonya milli futbol takımının da sahasıdır.

24 Eylül 1957 tarihinde açılan stadyumun hemen yanında, FC Barcelona kulübünün 8 bin 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu Palau Blaugrana, onun yanında da FC Barcelona B'nin maçlarını yaptığı Mini Estadi bulunmaktadır. Stat, barcelona'nın eski stadının büyütülememsi nedeniyle 1954 yılında inşa edilmeye başlanmış ve 3 yılda tamamlanarak 1957'de kapılarını İspanyol seyircilere açmıştır. Stadyumun kapasitesinin 15 bin kişi daha artırılarak 114 bin 354 kişiye çıkarılması hedefleniyor. Eğer bu hedef gerçekleştirilirse Spotify Nou Camp, dünya da May Day Stadyumu ve Salt Lake Stadyumu'nun ardından 3. en büyük stadyum olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön