27 / 04 / 2024

Avcılar'da icradan 140 bin TL'ye satılık konut!

 Avcılar'da icradan 140 bin TL'ye satılık konut!

İstanbul Avcılar Derya bloklarında bulunan konut İstanbul 4. İcra'dan 140 bin TL'ye açık artırma usulü satılacak. Satış, 2 Temmuz Pazartesi ve 12 Temmuz Perşembe günü 14:15-14:25 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


T.C. KÜÇÜKÇEKMECE/ İSTANBUL 4. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI


2011/7069 Talimat


Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı:


Taşınmazın Tapu Kaydı: İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Avcılar mahallesi, Ambarlı Küçükçekmece yolu mevkii, 22 pafta, 15022 parsel sayılı 468,00m2 alanlı 22/208 arsa paylı 1. kat 7 nolu meskenin tamamı. Borçlu adına kayıtlıdır.

Taşınmazın İmar Durumu : İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Denizköşkler mahallesi, 22 pafta, 15022 parsel sayılı yer 28/08/2008 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Avcılar uygulama imar planında “jeolojik sakıncalı alan (yeniden yapılacak zemin etüdüne göre planlanacak alan) da kaldığından imar uygulaması yapılmamaktadır.


Taşınmazın Yüzölçümü :

Taşınmazın Arsa Payı :


Taşınmazın Hali Hazır Durumu ve Özellikleri: 


Satışa konu taşınmaz İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Denizköşkler mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi Derya Blok^rı no: 12/7 adresinde mevcut tapunun 22 pafta, 15022 parsel sayılı, 468,00m2 alanlı arsa üzerinde 1 bodrum + 1 zemin +

3 adet normal kattan müteşekkil beher katıntla 2’şer dairesi olan B.A.K Bir yapının mevcut olduğu tespit edilmiştir. Değer tespitine konu olan mesken binanın 1. normal katında 7 nolu meskendir. Mesken : 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo, balkon ve vvc’den müteşekkil olup meskenin salon ve oda taban alanları 1.sınıf parke, ara ıslak alanları (hol, antre, banyo, mutfak, balkon) gibi yerlerin taban alanları l.sımf seramik, saten boyalı, elektriği suyu mevcut, doğalgaz kombili, mutfak dolapları leminant, tezgahı mermer, duvarları renkli fayans, banyosu klozetli, lavabolu, duşakabinli, iç doğramaları kapı kanat ve kasaları renkli mobilya, dış doğramaları pencere kanat ve kasaları, pimapen tahmini olarak 130,00m2 alanlı kat irtifaklı bir mesken olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca söz konusu arsa üzerine çapı uygulandığında arsanın çapına ve yerine uygun olduğu görülmüştür. Takdir Olunan Kıymeti: 140.000,00TL (yüzkırkbin Türk lirası)


1.Satış Günü : 02/07/2012 Günü saat: 14:15-14:25

2.Satış Günü : 12/07/2012 Günü saat- 14:15-14:25


Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır.


Satış Şartlan:


1-Satış yukanda belirtilen gün ve saatte KÜÇÜKÇEKMECE 4. İCRA MÜDÜRLÜGÜ'da açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20’si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga pulu, Tapu alım harcı, diğer ilişkileri tellaliye, tapu resmi satım harcı ve birikmiş emlak vergi borçları ve diğer ilişkileri ihale bedelinden karşılanacaktır. 3055 sayılı Katma Değer Vergi Kanunu’nun 17. Maddesinin 4 numaralı fıkrasına eklenen 1. bendine göre ihalesi yapılan ve bu maddede belirtilen borçların teminatı taşınmazın alıcı KDV’den istisna olup, alıcı tarafça KDV ödenmeyecektir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Bir borçtan dolayı ipotekli aşağıda tapu kaydı evsafı ve kıymeti yazılı taşınmaz cebri icra yolu İle satılacaktır. İş bu satış ilanını 1.1.K 127.Maddesi ne göre tapuda adresi bulunmayan ilgililere ve tebligat yapılafnayan ilgililere tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.


7-Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/7069 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17.05.2012


B.32511 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın



Geri Dön