27 / 04 / 2024

Bolu Gerede'de 876 bin TL'ye icradan satılık fabrika!

 Bolu Gerede'de 876 bin TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Gerede İcra Müdürlüğü, Bolu ili Gerede ilçesi Gerede OSB içindeki fabrikayı 876 bin 817,56 TL'den satışa çıkardı. Satış, 19 Haziran 2012 Salı günü 14:00-14:15 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;


T.C. GEREDE İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2012-19 Tal.


Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan;

Tapu Kaydı: Bolu ili Gerede İlçesi Gerede Organize San. Bölg. 106 Ada 1 Parsel 16636 m2 yüzölçüme sahip, beton sunta kap. binası ve arsa cinsinden taşınmazdır.

Özellikleri: Taşınmaz Gerede Organize San. Bölgesinde yer almakta olup, Gerede-Ankara Karayoluna (D-l 00) cepheli olup Gerede ilçe merkezine yaklaşık 4 km. mesafededir. Satışa konu parselin Gerede-Ankara karayoluna cephesi yoktur. 

1- Fabrika Binası: Parsel üzerinde betonarme elemanlar ile prefabrike olarak inşa edilmiş tek katlı, sunta kaplama fabrikası bulunmaktadır. Zemin beton olup, bina sıvalı ve boyalıdır. Tavan seviyesinde bant pencereleri olan binanın pencere ve diğer doğramaları demirdir. Alüminyum çatı levhası ile çatı örtülmüştür. Bina içine demir profil ve sunta malzemeleri ile 133.81 m2 taban alanında, iki katlı, idare bölümü yapılmıştır. Fabrika binasının taban alanı takriben 1.832,45 m2’dir. Parselde müştemilat binaları bulunmaktadır. Arsa alanı 16.636 m2’dir. 2- Müştemilat-1: Ahşap kısımdan ve tuğladan yığma olarak yapılmış kısımda oluşan tek katlı bir yapıdır. Fabrika binasının bitişiğindedir. Taban alanı takriben 46.37 m2’dir. 3- Müştemilat-2: Tuğladan yığma olarak yapılmış tek katlı bir yapıdır. Sıvalı ve boyalıdır. Fabrika binasının bitişiğindedir. Taban alanı takriben 24.46 m2’dir. 4-Müştemilat-3: Tuğladan yığma olarak yapılmış tek katlı bir yapıdır. Sıvasızdır. Çatısının bir kısmı üzerinde çatı örtüsü olmayıp, bu kısım açıktır. Taban alanı takriben 24.83 m2’dir.

imar Durumu: Gerede Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü’nün 14/02/2012 tarih ve 120 sayı ile taşınmaz Gerede Organize Sanayi Bölgesi İmar Planlan içinde kalmakta olduğunu bildirmiştir.

Değeri: 876.817,56 YTL

Satış Saati: 14.00-14.15

İpotekten ari olarak satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:

1-Satış 19.06.2012 Salı günü yukanda yazılı saatler arasında Gerede icra Müdürlüğü’nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflannı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 29.06.2012 Cuma günü yukanda yazılı saatler arasında Gerede İcra Müdürlüğü’nde ikinci artırmaya çıkanlacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin %20’si nispetinde pey akçesi (YT Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.) veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçme¬mek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hâkları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ajanca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur. 27.04.2012


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.  (Basın: 30793)


İlan için tıklayın!


Geri Dön