03 / 05 / 2024

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

Türkiye’nin makine ihracatı 2022’nin üçüncü çeyreği sonunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranda artarak 18,4 milyar dolar oldu. En büyük ihracat pazarları ise sıralamasında Almanya, ABD ve İtalya olarak tespit edildi. 



Ukrayna, Rusya savaşının başlamasının ardından küresel sanayide ihracat talebinin düşmeye başladığını, dünya ekonomisinde üçüncü çeyrekte düşüşe geçen büyümenin yerini son çeyrekte durağanlığa bıraktığını belirten Karavelioğlu şu ifadeleri kullandı:

"İlk iki çeyrekte yüzde 9,6 ve yüzde 6 oranda büyüyen dünya makine teçhizat yatırımlarındaki büyümenin son çeyrekte ise yüzde 1’e kadar gerilemesi, 2023 yılının ilk çeyreğinde ise tamamen durması bekleniyor. Bunda küresel enflasyon ve de maliyet artışı yanında, finansmanın çok pahalı hale gelerek yatırımcıların risk iştahını kaçırmasının da önemli etkisi var."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön