14 / 05 / 2024

İhracatta aslan payı İstanbul'un!

İhracatta aslan payı İstanbul'un!

2023 yılının ilk yarısında en fazla ihracatı 47,5 milyar dolarla mega kent İstanbul gerçekleştirirken, ihracatını en çok artıran şehir ise yüzde 310 ile Muş oldu.



Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı, 2023 yılının ilk yarısında 2022 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 1,8 azaldı ve 123 milyar 377 milyon dolara geriledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ocak-haziran döneminde şehirler bazında gerçekleştirilen ihracat da (serbest bölgelerden yapılan ihracat hariç) yüzde 5,44 azalışla 107 milyar 801 milyon dolara indi.

İhracatta aslan payı İstanbul un!

Verilen detaylara göre, yılın ilk yarısında en çok ihracat 47 milyar 474 milyon dolarla mega kent İstanbul'dan yapılırken, megakent, iller bazında yapılan ihracattan yüzde 44 oranında pay aldı.

Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'u, 9 milyar dolarla Kocaeli, 8,1 milyar dolarla Bursa, 7,1 milyar dolarla İzmir, 5,7 milyar dolarla  Ankara  ve 4,6 milyar dolarla Gaziantep izledi. Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre, İlk 10'da yer alan diğer şehirler 2,8 milyar dolarla Sakarya, 2,6 milyar dolarla Manisa, 2,1 milyar dolarla Denizli ve 1,6 milyar dolarla Konya şeklinde oldu.

En az ihracatı ise 13,2 bin dolarla Bayburt, 746,6 bin dolarla Kars ve 1 milyon dolarla Tunceli gerçekleştirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön