27 / 04 / 2024

İhtiyaç kredisi faiz oranları rekor üstüne rekor kırdı! İşte en güncel kredi faiz oranları!

İhtiyaç kredisi faiz oranları rekor üstüne rekor kırdı! İşte en güncel kredi faiz oranları!

Yüksek enflasyon ortamında geçinebilmek amacıyla ihtiyaç kredisine yönelen insanlar son 20 yıldır görülmemiş faiz oranlarıyla karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlar, yüksek faizi göze alsa bile krediye erişim sağlayamıyor.



Bankacılık sektörü, rasyonel politikalara dönüş yapılsa da üzerlerindeki baskı yeterince gevşemediği için kredi faizlerini yukarı çekmeyi sürdürüyor. İhtiyaç kredilerinde son 20 senedir görülmemiş oranlar oluştu. Bankaların 7 Temmuz ile biten haftada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) bildirdikleri ihtiyaç kredisi faiz oranlarının ortalaması yıllık yüzde 47.95 seviyesine ulaştı. Aylık yüzde 4 faize denk gelen ihtiyaç kredi faizinde bu kadar yüksek bir ortalama oran en son 2023 yılı haziran ayında (yüzde 48.35) görülmüştü.

 İhtiyaç kredisi faiz oranları rekor üstüne rekor kırdı! İşte en güncel kredi faiz oranları!

sozcu.com’un haberine göre, yüksek faizi göze alan insanlar, bu oranlarda kredi çekmek istese bile bulamıyor. Zira bankacılık sistemi tıkanmış halde ve kredi kullandıramıyor. Çoğunlukla özel bankalar olmak üzere bankacılık sektörü mayıs ayında kıstığı kredi muslukları haziran ayında ise tümüyle kapattı.

Peki, bankalarda yıllık ortalama ihtiyaç kredisi faizi ne kadar yükseldi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön