Sektörel

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açacaklar dikkat! Bu süreyi kaçırmayın

Oturmak için ev satın alanlar, içinde bulunan kiracılar nedeniyle konutlarına taşınamıyor. Avukat Yavuz Usluer, yeni ev alanların ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabileceğini belirterek, dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle açılan davalardan biri de ihtiyaç nedeniyle tahliye davası. Yeni ev ya da iş yeri alanlar, içinde bulunan kiracılar nedeniyle mülklerine taşınamıyor. Yeni ev alanların eski kiracıları çıkarmak için ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmalı gerekiyor. Peki bu dava ne zaman ve nasıl açılmalı?

Avukat Yavuz Usluer https://x.com/avyavuzusluer X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ilgili bilgi vererek, süreye dikkat çekti. Usluer paylaşımda şunları anlattı.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası nedir?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası, kiralayanın kendisi ve yakınlarının ihtiyacı nedeniyle kira sözleşmesini sona erdirme yollarından biridir. Dava, hem konut hem iş yerine ilişkin olabilir. İhtiyaç nedeniyle tahliye davası kabul edildiği takdirde kiracının taşınmazdan tahliyesi gerçekleşmektedir.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası şartları nelerdir?

1-Kiraya verenin kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu ve kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu kişilerin konut veya iş yeri ihtiyacı bulunmalıdır.

2-Kiraya verenin konut veya işyeri gereksinime dayanarak açtığı davanın kabul edilebilmesi için gereksinimin gerçek, zorunlu ve samimi olması gereklidir.

3-Belirli süreli kira sözleşmesinin sona ermesinden ve belirsiz süreli kira sözleşmesinde fesih dönemi veya fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak 1 ay içinde açılmış olmalıdır.

Bankaların faizleri indireceği söylentisi fırsatçı emlakçıları harekete geçirdi!

Elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni düzenleme kapıda: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek!

Asgari ücret 2025 zammında son durum! İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakamlar!

Şu an mevduat mı daha mantıklı, konut yatırımı mı? İşte rakamlarla o hesap!

İstanbul’u bırakanlar bu şehirden ev ve arazi alıyor!