15 / 05 / 2024

İİB bu yılın ilk dört ayında ne kadar ihracat gerçekleştirdi?

İİB bu yılın ilk dört ayında ne kadar ihracat gerçekleştirdi?

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2023’ün ilk dört ayında bünyesinde yer alan 7 ihracatçı birliği ile yaklaşık 3 milyar 600 milyon dolarlık ihracat yaptı. İİB, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 14,8 artış olduğunu paylaştı.



İstanbul İhracatçı Birlikleri, nisanda ise 860 milyon dolar tutarında satış yaptı. Birlik, nisanda en fazla ihracatı Norveç, Irak ve Amerika’ya yaptı.

2022’NİN AYNI DÖNEMİNE KIYASLA YÜZDE 14,8 ARTIŞ

İİB bünyesinde yer alan birliklerden İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği bu yılın ilk 4 ayında, 1 milyar 225 milyon dolar satış yaptı. Bunun yanı sıra, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği de (İHBİR) 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 14,8 artış ile 1 milyar 211 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

 İİB bu yılın ilk dört ayında ne kadar ihracat gerçekleştirdi?

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) 345 milyon dolar satış yaptı. Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği (GYHİB) 286 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi. Aynı zamanda, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) 231 milyon dolar, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 0,4 yükselişle beraber 165 milyon dolar, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 3,2 yükselişle 92 milyon dolar tutarında satış yaptı.

Binlerce emekliye 3600 ek gösterge şoku! Önce maaşlar artırıldı, sonra maaşlardan kesinti yapıldı!

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

ŞOK’ta indirim fırtınası esiyor! Pike 150 TL’ye, halı 250 TL’ye, yastık 100 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön