30 / 04 / 2024

İkinci el araç piyasası bekleme dönemine geçti! Yatırımcı azaldı, satışlar yavaşladı!

İkinci el araç piyasası bekleme dönemine geçti! Yatırımcı azaldı, satışlar yavaşladı!

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araba piyasası ile ilgili aldığı önlemlerden sonra ikinci el araba piyasasında yatırımcılar azaldı ve satışlarda azalma meydana geldi. Peki ikinci el otomobil fiyatları düştü mü? İkinci el otomobil fiyatları ne olacak?



Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araba piyasası ile ilgili aldığı önlemlerin üzerinden bir ay geçti. Bu süre içerisinde ikinci el araba piyasası duraksama dönemine geçerken, satışlar yavaşladı ve yatırımcılar azaldı. Sektör temsilcilerinden kritik açıklamalar gelmeye başladı. İşte o değerlendirmeler...

AL/ SATÇILAR AZALMAYA BAŞLADI!

Hürriyet Gazete'sinde yer alan habere göre; Ticaret Bakanlığı'nın almış olduğu önemler sonrasında al at işi yaparak ticaret yapanlar azaldı. Piyasada şu sıralar sadece ihtiyaç doğrultusuna araba almak isteyenler bulunuyor. O kişiler de fiyatların düşebileceği umuduyla beklemede kalmayı tercih ediyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞMEDİ!

İkinci el araba fiyatlarının düşmediğini hatta yükselmeye devam edecğeini belirten Güngören'de açık oto pazarında satış yapan Serkan Dadak, ''düşen bir şey yok... Her ay sıfır otomobil fiyatlarına zam geliyor, bu ikinci el araba piyasasını da etkileyecek'' dedi.

 İkinci el araç piyasası bekleme dönemine geçti! Yatırımcı azaldı, satışlar yavaşladı!

YENİSİNİ ALAMAM KORKUSU!

Rami'de başka bir otomobil satıcısı Hüsamettin Yeşil  otomobil fiyatlarının düşmediğini sadece müşteri trafiğinin durduğundan bahsetti. Herkesin beklemede olduğunu belirten Yeşil, arabasını satmak isteyenlerin yerine yenisini alamayacakları konusunda endişe duyduklarını bahsetti. 

 İkinci el araç piyasası bekleme dönemine geçti! Yatırımcı azaldı, satışlar yavaşladı!

ERTELEMEYİN!

İkinci el araç platformu Vavacars’ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli Ticaret Bakanlığı’nın attığı son adımlara benzer piyasada durgunlukların yaşanabileceğini söyledi.

Gözelekli, ''Gerçekten bireysel müşteriler için otomobil almak için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, biriken talebin bir anda geri dönmesiyle ikinci el araç fiyatları da artabilir” dedi.

Piyasadaki genel görüş, ikinci el araçta fiyatların tıpkı geçen sene olduğu gibi bir süre durağanlaştıktan sonra yeniden artacağı yönünde. Bunun dışında fiyatlarda belirgin bir düşüşün beklenmediğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı denetimleri otomobil piyasasında deprem etkisi yarattı! İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 5 geriledi

Otomobil sahibi olmak isteyenler hemen baksın! Vakıf Katılım 3 ay ertelemeli kredi verecek!

Geri Dön