29 / 04 / 2024

İkinci el araçta ilan sayısı 1 milyonu aştı! Uzmanlar yeni hareketlilik için tarih verdi!

İkinci el araçta ilan sayısı 1 milyonu aştı! Uzmanlar yeni hareketlilik için tarih verdi!

İkinci el araç piyasası en durgun dönemlerinden birini yaşıyor. Çevrimiçi araç sitelerindeki ilanlardaki artış 1 milyonu geçti. Uzmanlar yeni hareketlilik için o tarihi işaret etti.



Aylar öncesinde ilanlarda bulunamayan ikinci el araçlar şu anda galerilerde birikmeye başladı. Temmuzda 400 bin olan ikinci el araç ilan sayısı şu günlerde 1 milyonu aştı. Kimlik doğrulama düzenlemesi ile birlikte 1 Kasım öncesi sayının daha da artması bekleniyor.

MOTORLU TAŞIT SAYISI YÜZDE 30 ARTTI!

İkinci el araba piyasası ile ilgili Milliyet’e açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel motorlu taşıt sayısının yüzde 30 arttığını belirtti.

Ertemel: ''Birkaç ay öncesine kıyasla son günlerde e-satış sitelerinde vasıta başlığı altındaki motorlu araç sayısının ortalama yüzde 30 civarında arttığını görmekteyiz. Konu genel olarak otomobil üzerinden değerlendirilse de bu başlık altında karavan, motosiklet, deniz araçları, kiralık araçlar hatta ATV gibi kara araçlarının da bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.'' dedi.

İkinci el araçta ilan sayısı 1 milyonu aştı! Uzmanlar yeni hareketlilik için tarih verdi!

İLAN HAVUZU SABİT KALDI!

Hayrettin Ertemel Otomobil-ticari araç ve SUV tipinde araçlar bazında ilan artışlarının birkaç temel sebebinin olduğunu söyleyerek, Otomotiv sektöründe talebin düşmesiyle halihazırda ilanlarda var olan araçların satılmaması, ilan havuzunun sabit kalmasına sebep olduğunu belirtti.

İKİNCİ EL ARABA PİYASASI İLE İLGİLİ TARİH AÇIKLANDI!

Ertemel, 1 Kasım itibarıyla gelecek düzenleme öncesi ilan paylaşmak isteyen veya fiyatların bir miktar düşmesi sebebiyle araçlarını elden çıkarmak isteyen kişilerin ilan paylaşması sebebiyle sabit kalan ilan havuzuna ek yeni ilanlar eklendiğini belirtti.

Ertemel'e göre; kayıt dışı ticaret maksatlı araç alan kişilerin artık müsait zemin bulamaması da elde tutulan araçların ilanlara konmasını sağladı.

Şu an için talebin düşük olduğunu belirten Ertemel, piyasa düzenin tekrar normalleştiği bir geçiş sürecinin içinde olduğunu aktardı. Yeni yıl itibarıyla piyasamnın hareketlenmeye başlayarak çok daha sağlıklı şekilde seyrine devam edeceğini öngördüklerini açıkladı.

İkinci el otomobil satışlarında rüzgar tersine döndü! Yatırım devri kapandı, fiyatlar düşüşe geçti!

Geri Dön