28 / 04 / 2024

İkinci el otomobillerle ilgili Yargıtay’dan flaş karar! Hapis cezası geliyor

İkinci el otomobillerle ilgili Yargıtay’dan flaş karar! Hapis cezası geliyor

İkinci el otomobil piyasasında vatandaşı zor durumda bırakan kilometre düşürme sahtekarlığı ile ilgili Yargıtay flaş bir karara imza attı. Yargıtay, kilometresini düşürerek aracın değerinin üzerinde satılmasını “nitelikli dolandırıcılık” saydı.



Yargıtay’dan ikinci el sahtekarlarına şok niteliğinde bir karar çıktı.

Bir İnternet sitesi üzerinden 68 bin kilometrede bir otomobil için araç sahibiyle mutabık kalan bir vatandaş, bir süre sonra arızalanan aracı yetkili servise götürünce hayatının şokunu yaşadı.

Satın aldığı otomobilin gerçek kilometresinin 200 bin olduğunu öğrenince dolandırıldığını anlayan mağdur vatandaş, Ağır Ceza Mahkemesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

SAHTEKAR SATICIYA HAPİS CEZASI VERİLDİ

Otomobili satan kişiye, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan hapis cezası verildi. Dolandırıcı satıcı, karara itiraz edince konu Yargıtay’a taşındı.

Yüksek Mahkeme emsal niteliğinde bir karara imza atarak, kilometresi düşürülmüş aracın değerinin üzerinde satılmasının, 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu meydana getirdiğine kanaat getirdi.

YARGITAY, KARARI YERİNDE BULDU

Yargıtay’ın kararında, otomobili satın alarak mağdur olan vatandaşın aracı yetkili servise  götürüp aracın kilometresinin değiştirildiğini ve aracın aslında 200 bin kilometrede olduğunun tespit edildiği hatırlatırak, otomobili satan sanığın bu şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği ifade edildi. Yargıtay, söz konusu olayda bütün dosya incelendikten sonra mahkemenin verdiği hapis cezası kararında bir isabetsizlik görülmediğine ve mahkeme kararının onanmasına oy birliği ile karar verdi.  

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE KİLOMETRE HİLESİNE DİKKAT!

İkinci el otomobili gerçek değerinden daha yüksek bir fiyata satmak için yapılan sahtekarlıklardan biri de aracın kilometresini daha düşük göstermek.


Geri Dön