16 / 05 / 2024

İlaç krizi eczaneleri vurdu: Her iki eczaneden biri kapanmak üzere!

İlaç krizi eczaneleri vurdu: Her iki eczaneden biri kapanmak üzere!

ürk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, yaptığı açıklamada her iki eczaneden birinin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Zamlar ve ilaç kriziyle boğuşan 45 bini aşkın eczanenin, neredeyse 28 bin 700’ü kepenk indirmemek için mücadele veriyor.



Son olarak 8 Temmuz 2022 tarihli düzenlemeyle nihayet kararname güncellendi. 

Yıllar içerisindeki kur farkı kaynaklı fiyat ayarlamaları ve fiyat artışları göz önünde bulundurulduğunda ise bu kademelerin eczacılık hizmetleri açısından bir gerçekliği kalmadı. Özellikle döviz kurundaki hareketliliğin pik yaptığı son üç-dört yılda eczacılar açısında bu sıkıntılar baş edilemez boyuta geldi. 

Eczacıların yüzde 77,9’ unun işyeri kendine ait mülk değil, kirada.  Aylık ortalama hasılatı arttıkça ödediği aylık kira bedeli de beraberinde artıyor. TÜFE oranları esas alındığında, eczane giderleri sadece son iki yılda 2,5 kat arttı. Eczacılar, kira, elektrik, doğalgaz ve personel gideri gibi en temel işletme giderlerini dahi karşılamakta güçlük çekiyor. Ecza depolarına borçlarını ödeyemeyen eczacılar, bir kredi borcunu bir başka krediyle ödemeye çalışarak, borçlanarak ya da kredi kullanarak hizmete devam ediyor.

Editörün notu: Bu haber 01:30 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18,23 TL.  Euro kuru 18,26 TL, altının gramı ise 983,40TL'dir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön