03 / 05 / 2024

İlbank'ın Bursa'daki binası AVM mi olacak?

İlbank'ın Bursa'daki binası AVM mi olacak?

Bursa Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın, İlbank'ın Fevzi Çakmak'taki binasının yerine iş merkezi, AVM ve lüks konut yapılmak üzere satılacağı şeklindeki kulis bilgisini köşesine taşıdı.



İşte İhsan Aydın'ın yazısı...


"1933'te Belediyeler Bankası olarak kurulup, sonrasında yerel yönetimlerin en büyük finans kaynağı olan ve bir süre önce adı İlbank olarak değiştirilen İller Bankası'nın Bursa'daki Bölge Müdürlüğü'nün önümüzdeki günlerde kent gündemine oturacağını söyleyebiliriz. 


Kurumun kent merkezinde bulunan çok katlı müdürlük binası, sosyal tesisleri ve lojmanlarının satılacağı söylentileri yayılmaya başladı. 


Bu amaçla önümüzdeki günlerde belediye meclislerine de bir plan değişikliği talebi gelebilir.

 

Kent kulislerinde, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Emniyet Müdürlüğü karşısında yer alan bu çok değerli kamu mülkü, İlbank'a kaynak sağlamak amaçlı, yeni iş merkezi, AVM ve lüks konut yapılmak üzere satılacağı konuşuluyor. 


Satışı doğrulayan en önemli gelişme ise kurumun kendisine şimdiden yeni bir kiralık merkez bulması. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na bağlı İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü'nün Nilüfer ilçesi Orhaneli Yolu üzerindeki bir plazanın 4 katını aylık 70 bin liraya kiraladığı bildiriliyor. 


Kurumun, yılbaşına kadar Fomara'daki binasını ve lojmanlarını tümüyle boşaltarak Nilüfer'de kiralanan yeni yere taşınacağı belirtiliyor. 


Böylece Nilüfer'e taşınan kamu kurumlarına bir de İlbank eklenmiş olacak. 


Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi sonrası arsa değeri yükselen ve ana caddeye cephesi fazla olan bu değerli kamu mülkünü bakalım kim ya da kimler satın alacak? 


Şehirde şimdiden alacak kurum ya da kişilere ilişkin de siyasi spekülasyonların yapıldığını ekleyelim. 

İlbank Bursa Bölge Müdürlüğü, kentimizin yanı sıra Yalova, Balıkesir ve Çanakkale illerinden de sorumlu. 

İlbank'ın Türkiye genelinde toplanan vergi paylarından bu dört kentte, 18'i şehrimizde olmak üzere 100 civarında belediyeye nüfus başı aktarım yaptığını, yerel yönetimlerin altyapı, imar, çevre düzenlemesi ve ulaşım projelerine de kredi sağladığını belirtelim. 


İlbank'tan önce cadde üstünde daha evvel Bağ-Kur İl Müdürlüğü binası özel sektöre satılmıştı. 



Olay





Geri Dön