18 / 05 / 2024

İlbankın Bursadaki mülkü satılıyor mu

İlbankın Bursadaki mülkü satılıyor mu

Bursa Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın, İlbank'ın Fevzi Çakmak'taki binasının yerine iş merkezi, AVM ve lüks konut yapılmak üzere satılacağı şeklindeki kulis bilgisini köşesine taşıdı.

Sur Tatil Evleri Antalya devre mülk projesinde 1 milyar TL'ye yakın satış yapıldı!

Sur Tatil Evleri GYO'nun faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, Sur Tatil Evleri Antalya devre mülk projesinde 2023 yıl sonu itibarıyla 989 milyon 761 bin 876 TL'lik satış yapıldı. İşte o rakamlar...

Sur Tatil Evleri Antalya'da yılın ilk 3 ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı!

Sur Tatil Evleri GYO portföyünde yer alan  Sur Tatil Evleri Antalya projesindeki son dakika satış rakamları açıklandı. Projeden yılın ilk üç ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı. İşte ayrıntılar...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Mülk sahipleri dedektif gibi piyasa araştırması yapıyor!

Mülk sahipleri, mülklerine ilişkin kira bedellerini güncellemek için güncel kira dekontlarını delil olarak sunmak üzere dedektif gibi çalışıp emlakçıların kapısını aşındırıyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

İlbankın Bursadaki mülkü satılıyor mu Haberi

İlbankın Bursadaki mülkü satılıyor mu

İşte İhsan Aydın'ın yazısı...


"1933'te Belediyeler Bankası olarak kurulup, sonrasında yerel yönetimlerin en büyük finans kaynağı olan ve bir süre önce adı İlbank olarak değiştirilen İller Bankası'nın Bursa'daki Bölge Müdürlüğü'nün önümüzdeki günlerde kent gündemine oturacağını söyleyebiliriz. 


Kurumun kent merkezinde bulunan çok katlı müdürlük binası, sosyal tesisleri ve lojmanlarının satılacağı söylentileri yayılmaya başladı. 


Bu amaçla önümüzdeki günlerde belediye meclislerine de bir plan değişikliği talebi gelebilir.

Kent kulislerinde, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Emniyet Müdürlüğü karşısında yer alan bu çok değerli kamu mülkü, İlbank'a kaynak sağlamak amaçlı, yeni iş merkezi, AVM ve lüks konut yapılmak üzere satılacağı konuşuluyor. 


Satışı doğrulayan en önemli gelişme ise kurumun kendisine şimdiden yeni bir kiralık merkez bulması. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na bağlı İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü'nün Nilüfer ilçesi Orhaneli Yolu üzerindeki...