01 / 07 / 2024

İleri Konut Sitesi Yönetimleri Uygulamaları kitabı yayınlandı!

 İleri Konut Sitesi Yönetimleri Uygulamaları kitabı yayınlandı!

Site / Bina Yönetimleri ile ilgili olarak şimdiye kadar yazılan ve piyasaya sunulan tüm kitaplar/çalışmalar, konunun yalnızca hukuki boyutunu içermekteydi. Oysa; Site Yönetimi yalnızca hukuki süreçlerden oluşmaz.



Site / Bina Yönetimleri ile ilgili olarak şimdiye kadar yazılan ve piyasaya sunulan tüm kitaplar/çalışmalar, konunun yalnızca hukuki boyutunu içermekteydi. Oysa ; Site Yönetimi yalnızca hukuki süreçlerden oluşmaz:

Site Yönetimi ; 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu  ve bu kanuna endeksli olarak hazırlanmış Yönetim Planı / bu kanunun atıf yaptığı diğer kanun ve yönetmelikler çerçevesinde atanmış veya seçilmiş , Yönetici/Yönetim Kurulları-Denetici/Denetim Kurulları,Kat Malikleri  Genel Kurulları , Temsilciler Kuruları vb. Yönetim Organları  üzerinden tanımlı konu ve alanlarda, hukuki-mali-idari-sosyal boyutlu bir yapıda, personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde; güvenlik-temizlik-teknik –idari işlerden oluşan dört temel hizmeti sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırıcı vizyon üzerinden idari ve saha hizmetlerini denk bütçe yaklaşımı ile mevzuatlar çerçevesinde , hakimin müdahalesine  açık olarak gerçekleştirme sürecidir.



İLERİ SİTE YÖNETİMLERİ UYGULAMALARI KİTABI

A-4 boyutunda toplam 368 sayfalık yedi bölümden oluşmakta ve hukuki-mali-idari-sosyal yapısalın personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde daha temiz-daha güvenli-daha bakımlı-şeffaf muhasebeli bir yaşam atmosferi sağlayarak sakinler memnuniyeti ve emlak değerinin sürdürülebilir artışını sağlamak maksadıyla hazırlanmış ve  Türkiye’nin ilk akademik (AREL ÜNİVERSİTESİ- PROFESYONEL KONUT SİTESİ YÖNETİMLERİ SERTİFİKA PROGRAMI) ders notları olarak kabul edilen ; konusunda akademik kariyer ve saha tecrübeli ekipçe (Nihat DÖNMEZ Makine Mühendisi-Savaş AYDIN Yüksek Mimar) kaleme alınmış tek çalışmadır.


Geri Dön