29 / 04 / 2024

Ilgaz Dağı Tüneli ne zaman tamamlanacak?

Ilgaz Dağı Tüneli ne zaman tamamlanacak?

Ankara'ya ulaşımda Ilgaz Dağı'nın coğrafi yapısı nedeniyle özellikle Kastamonu başta olmak üzere yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak üzere Ilgaz Tünelinde çalışmalar 2 yıldır 24 saat vardiya usulü ile hızla devam ettiği belirtildi.



Tünel inşaatında incelemelerde bulunan Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, İlgaz tünelinin. Kas tamunu-Çan kırı Projesi Kuzey- Güney Ana akslardan İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Mersin aksının Kastaınonu-Çankırı kesimini oluşturduğunu, Bu güzergahın. Batı Karadeniz bölgesinin önemli bir limanı olan İnebolu Limanının Kuzey TUTUK karayoluna (Transit Türkiye Karayolu) ve devamında  Ankara  ve Kırıkkale üzerinden Akdeniz limanlarına bağlantısının sağlanması açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Uyar, "Ulusal ve uluslararası arterlerin güçlendirilerek. bölgeden diğer illere, bölgelere, Akdeniz limanlarına, Iran ve Bulgaristan gibi sınır bölgelerine ve yurt dışına, daha yüksek standartlı yollarla, kesintisiz bir ulaşımın sağlanması hedefleniyor. Bölgenin ve ülkemizin ekonomisine, ticaretine, kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlanması, Kış aylarındaki yoğun kar yağışları ve buzlanmalar nedeniyle sürücülerin kabusu olan yolda, vatandaşlarımıza 12 ay boyunca güvenli, konforlu ve kaliteli bir ulaşımın tesis edilmesi amaçlanmıştır" dedi. 


Toplam uzunluğu 93,7 kilometre olan projenin, 81,9 kilometresinin bölünmüş yol olarak hizmet verdiği belirtildi. 25 Ağustos 2012'de başlanan İlgaz Tünelindeki çalışmaların 2015 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Uyar. tünelin hizmete girmesiyle birlikte İlgaz geçişinin 11,8 kilometreye düşerek 5,4 kilometre kısalacağını belirtti.

Milliyet Ek


Geri Dön