26 / 05 / 2024

İlhan Karadeniz: Story 2'nin arsası maliyetinden pahalı!

İlhan Karadeniz: Story 2'nin arsası maliyetinden pahalı!

Orkun inşaat tarafından Beylikdüzü'nde ikincisi hayata geçirilen Story 2 Residence'da daireler metrekaresi bin 500 dolara satışa çıkıyor



Story 2 için 40 milyon dolar yatırım yaptıklarını dile getiren Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz,"İnşaatlarımızın her aşamasında peşin para ile çalıştığımız ve kat karşılığı inşaat yapmak yerine arsayı satın almayı tercih ettiğimiz için, başkalarının ortalama 2 bin 500'e mal ettiği daireleri biz daha ucuza mal edebiliyoruz. Bu da dairelerin metrekare fiyatlarına yansıyor." dedi.

Arsayı alınca maliyet düşüyor

Karadeniz,"Arsa sahibi ile kat karşılığı anlaşsaydım, projenin 15 bin metrekaresini yani 24 milyon doları arsa sahibine verecektim. Bunun yerine 6 milyon dolar vererek arsayı satın aldım. Kat karşılığı çalışmadığım ve peşin para ile inşaatı tamamladığım için dairelerin metrekaresi bin 150 dolara mal oldu" diye devam etti. Satış organizasyonu Turyap tarafından yapılan Story 2 Residence'da 155 daire ve 4 dükkan satışa çıkarıldı. Projede 103 ile 219 metrekare arasında brüt alana sahip eşyalı ve eşyasız 12 ayrı seçenek yer alıyor. 1 oda 1 salondan 3 oda 1 salona kadar değişen dairelerde fiyatlar ise 154 bin 500 dolardan başlayıp 328 bin 500 dolara çıkıyor.

Şehiriçinde 10 bin dolar olurdu

"Story Residence'ın özelliklerinde bir projede İstanbul içinde konumlanıyır olsaydı metrekare satış fiyatı 10 bin dolara kadar çıkardı" diyen Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, ödeme koşulları hakkında şu bilgileri verdi: "İlk 25 dairenin satışının ardından metrekare fiyatı bin 750 dolara çıkacak. Projedeki tüm daireleri Eylül ayına kadar satmayı hedefliyoruz. Türk Ekonomi Bankası ile yapılan anlaşmaya göre yüzde 1.31 aylık faizle 120 aya kadar vadelendiriyoruz. Banka dosya masrafı ve komisyon da almıyor."

Hürriyet Emlak

İlgili Haberler

Story Residence 2 ile trafik hikaye oluyor

Story Residence 2'de metrekaresi 1500 dolara lüks daire

 


Geri Dön