28 / 04 / 2024

Ilıca'da denize akan lağım suları pes dedirtti!

 Ilıca'da denize akan lağım suları pes dedirtti!

Son olarak ilçenin en gözde yerlerinden biri olan dev turizm tesislerinin bulunduğu Ilıca'da Altın Koy olarak bilinen bölgede rögardan taşıp denize akan lağım suları "pes" dedirtti.




Türkiye'nin gözde tatil beldelerinden Çeşme'de yaşanan sıkıntılar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak ilçenin en gözde yerlerinden biri olan dev turizm tesislerinin bulunduğu Ilıca'da Altın Koy olarak bilinen bölgede rögardan taşıp denize akan lağım suları "pes" dedirtti. Çevre sakinleri Çeşme Ilıca'da mavi bayraklı plajların bulunduğu bölgedeki bu manzaranın 6 aydır yaşandığını, ancak soruna bir türlü çözüm getirilemediğini ifade etti.


İZSU da beceremedi

İZSU'nun bölgeye gelip temizlik yaptığını ancak ardından pis suyun dönem dönem akmaya devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, "Önce Çeşme Belediyesi'ne başvurduk. Ancak bir yanıt alamadık. Bu kez  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduk. Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon rögarının taştığı bölgeye gelerek, inceleme yaptılar. Sorunun buradan kaynaklanmadığını söylediler, çevreye biraz temiz su sıkıp gittiler. Ancak soruna bir çözüm bulamadılar" dedi. Belediyeye yaptıkları başvurulara, denizdeki kirliliğin 5 bin birim olan tehlikeli sınırın altında olduğu yanıtını aldıklarını ifade eden çevre sakinleri, kendilerinin yaptırdığı numunede kolibasili değerlerinin 16 bin birim çıktığını da öne sürdü.

Bu arada, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav ise, sosyal medyada çarpıcı açıklamalar yaptı. Alaçatı'nın altyapısının aşırı yoğunluğu kaldıramadığını dile getiren Baylav, "Yeni doğmuş bir bebeğe koşmasını öğretmeye çalışıyoruz. Herkes elini taşın altına koymalı ve bu soruna bir çare bulunmalı" dedi. Baylav, "Alaçatı azmağa arıtmadan çekilen bir hat ile lağımın boşaltıldığının fotograflarını teslim ettim. Yetkililer suçüstü yakalamamız lazım dediler. Suç da belli, suçlu da. Bu azmaktan acilen ilgili birimler örnek alsın. Bu azmak, sörf istasyonlarına akıyor. Bugün ise Ilıca'da lağımın oluk oluk denize aktığını görüyorum. Ne kadar üzücü" dedi.


"Ses kirliliği bıktırdı"

Ses kirliliği için ilgili birimlere şahsen gittiğini ancak hiçbir sonuç alamadığını belirten Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Baylav, "Bu belediyenin kontrolünde değil ama istenirse anında birlik olunup, çözüme kavuşturulur. Nedense herkes bu konuda kafasını kuma gömüyor. Alaçatı'nın o 'bizim' eski sokakları, barlar sokağı diye anılmaya başladı artık. Burası kafe ruhsatlı barlar cenneti oldu" dedi. Port Alaçatı projesinde mülk sahiplerinin artık evlerini satmak istediklerini belirten Baylav, şunları söyledi: "Uyku yok. Marinadaki tekneleriyle Alaçatı'ya yanaşanlar da aynı. Dinlenme yok, tatil yok, bir kitap okuyabilme yok. Biliyor musunuz, after party nedir: Hani bu 'ses yasağı'na karşı gece bangır bangır partilendikten sonra sabah 4'lere kadar partinin pek çok mekanda devam etmesi, alkolün dibine düşen 3-5 gencin biraz daha zehirlendirilerek sabah güneş gözlükleriyle halen ellerinde içkilerle dans etmesi. Sörf saati başlarken, bu gençleri üzülerek seyrediyorum."



Yeni Asır




Geri Dön