29 / 04 / 2024

Ilıman hava Korkuteli ve Elmalı'da inşaat çalışmalarını yoğunlaştırdı!

Ilıman hava Korkuteli ve Elmalı'da inşaat çalışmalarını yoğunlaştırdı!

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya 'daki ilçelerde inşaat çalışmaları da tam gaz sürüyor. Antalya'nın yayla özelliğiyle ön plana çıkan ilçelerinden Korkuteli ve Elmalı'da inşaat çalışmaları yoğun biçimde devam ediyor...




Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya 'daki ilçelerde inşaat çalışmaları da tam gaz sürüyor. Antalya'nın yayla özelliğiyle ön plana çıkan ilçelerinden Korkuteli ve Elmalı'da ılıman bir Kış mevsiminin geride bırakılmasıyla birlikte inşaat çalışmaları yoğun biçimde sürüyor. 


Önceki yıllarda özellikle kış mevsiminde inşaat çalışmalarının ara verildiği Korkuteli ve Elmalı gibi ilçelerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte yeni konut yapımı kış mevsiminde de hız kesmezken, içinde bulunduğumuz Mart ayı ile birlikte bu çalışmalar yoğunlaştı.


İnşaat çalışmaları tam gaz... 

"ANTALYA'NIN İKLİMİ GİBİ" 


İlçelerdeki hızlı yapılaşmanın arz-talep dengesine göre şekillendiğini söyleyen müteahhitler ise; özellikle ılıman bir kış mevsiminin yaşandığı ilçelerde konut yapımının hız kesmediğini, daha önceki yıllarda soğuk hava yüzünden ara verilen inşaat çalışmalarının geride bıraktığımız kış mevsiminde aralıksız sürdüğünü ifade ettiler. 


Antalya'nın yayla ilçelerinden Korkuteli ve Elmalı'da artık 15-20 yıl öncesinin kış şartlarının olmaması nedeniyle kış mevsiminde de inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Korkuteli'li müteahhitler; "Bu hareketlilik ve iklimin müsait olması yeni konutların yapımını kolaylaştırıyor" şeklinde konuştular. 



Antalya Son Haber


Geri Dön