14 / 05 / 2024

hava şartlarının inşaatlara etkisi nedir

hava şartlarının inşaatlara etkisi nedir

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya 'daki ilçelerde inşaat çalışmaları da tam gaz sürüyor. Antalya'nın yayla özelliğiyle ön plana çıkan ilçelerinden Korkuteli ve Elmalı'da inşaat çalışmaları yoğun biçimde devam ediyor...

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Gürkan Ilgın: İnşaatlara verilen su fiyatları pahalı!

Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Ilgın, Sıcak havaların inşaat sektöründe de olumsuzluklara yol açtığını vurguladı.

Samsun Golf Sahası'nın inşaatı 19 Mayıs'ta tamam!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçirdiği golf sahası projesi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'dan tam not aldı, sahanın inşaatı 19 Mayıs 2016 tarihine kadar bitirilecek...

Vodafone Arena'nın inşaatı ne durumda?

Beşiktaş'ın inşaatı devam eden yeni stadyumu Vodafone Arena'da, yerine kaldırılan çatının ilk halkasından sonra ikinci halkanın montajı da büyük ölçüde tamamlandı. Çelik çatının tamamlanmasın ardından çatı örtüsü kaplama işlemine geçilecek.

Bursa Deliçay Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Deliçay'ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan dostluk ve barış köprüsünün inşaatında sona geldi.

Ali Toltar :Geleceğin Dilovası'nı inşa ediyoruz!

İlçe belediyelerinin imar müdürlerinin aylık toplantısında konuşan Toltar, geçmiş dönemlerdeki çarpık sanayileşme ve kentleşme sorununu yaşadıklarını, buna rağmen geleceğin Dilovası'nı inşa ettiklerini dile getirdi.

Adıyaman'da çim futbol sahasının tribün inşaatı başladı!

Adıyaman Üniversitesi tarafından inşa edilen Atletizm Tartan Pistli Çim Futbol Sahası’na yapılacak olan bin kişilik tribünün inşaatına başlandı.

Kocaeli Symbol Köprülü Kavşağı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

D-100 karayolu üzerinde Symbol Yaşam merkezi ile Kentsa kavşağı arasındaki bölgede yapılan yeni köprülü kavşağın inşaatı, Körfez Köprüsü inşaatı ile aynı dönemde başladı.

Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Kartepe Belediyesi'nin Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6 bin 37 metrekarelik alanda hayata geçirdiği Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz devam ediyor...

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı inşaatının sürdüğü alanda basın toplantısı düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında yıkım işlemlerine başladıklarını hatırlattı, stadın inşaat ruhsatı için belediyeyi beklediklerini söyledi.

Bir binanın inşaat maliyeti nedir?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan cetvelde tespit edildi. Buna göre, bir binanın inşaat maliyeti nedir?

hava şartlarının inşaatlara etkisi nedir Haberi

hava şartlarının inşaatlara etkisi nedir


Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya 'daki ilçelerde inşaat çalışmaları da tam gaz sürüyor. Antalya'nın yayla özelliğiyle ön plana çıkan ilçelerinden Korkuteli ve Elmalı'da ılıman bir Kış mevsiminin geride bırakılmasıyla birlikte inşaat çalışmaları yoğun biçimde sürüyor. 


Önceki yıllarda özellikle kış mevsiminde inşaat çalışmalarının ara verildiği Korkuteli ve Elmalı gibi ilçelerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte yeni konut yapımı kış mevsiminde de hız kesmezken, içinde bulunduğumuz Mart ayı ile birlikte bu çalışmalar yoğunlaştı.


İnşaat çalışmaları tam gaz... 

"ANTALYA'NIN İKLİMİ GİBİ" 


İlçelerdeki hızlı yapılaşmanın arz-talep dengesine göre şekillendiğini söyleyen müteahhitler ise; özellikle ılıman bir kış mevsiminin yaşandığı ilçelerde konut yapımının hız kesmediğini, daha önceki yıllarda soğuk hava yüzünden ara verilen inşaat çalışmalarının geride bıraktığımız kış mevsiminde aralıksız sürdüğünü ifade ettiler. 


Antalya'nın yayla...