02 / 05 / 2024

İlk 9 ayda 128 ürünü millileştiren Aselsan'ın bilançosu açıklandı

İlk 9 ayda 128 ürünü millileştiren Aselsan'ın bilançosu açıklandı

Dünya genelinde 80 ülkeye satış yapan Aselsan ilk 9 aylık bilançosunu açıkladı. Bu dönemde 128 ürünü millileştiren şirket net karını yüzde 83 artırdı. Şirket Genel Müdürü Haluk Görgün, yılın son çeyreğinde de güçlü bilanço ve öz kaynaklarıyla ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.



Borsa İstanbul'un son günlerde en fazla prim yapan hisselerine sahip şirketlerden biri olan Aselsan'ın brüt karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı ise (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 66 artış kaydetti ve 4,1 milyar TL'ye yükseldi. Şirketin net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83 artışla 5,7 milyar TL seviyesine ulaştı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, 9 aylık bilanço dönemini değerlendirirken sürdürülebilir bir dönemi daha kapattıklarını belirterek 2022 yılı üçüncü çeyrek itibarıyla yüzde 72 artan hasılatın 17,7 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi. İlk dokuz ayda tedarikçilere yaklaşık 17,4 milyar TL ödeme yaparak finansal katkı sağladıklarını belirten Görgün, "2022 yılının ilk 9 aylık sürecinde 128 adet ürünün de millileştirilmesini başarı ile tamamladık" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön