05 / 05 / 2024

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

 İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.



Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan son açıklamaya göre, eski konutları sattıktan sonra bir yıl içerisinde yeni konut satın alanlar gelir vergisi iadesi alabilecek.

Bloomberg News’te yer alan habere göre, Çin hükümeti mali düzenleyicileri ayrıca ülkenin de en büyük devlet bankalarına bu yılın son dört ayında emlak sektörüne en az 600 milyar yuan (85 milyar dolar) olmak üzere net finansman sağlamalarını telkin etti.

China Real Estate Information Corp.'un paylaştığı ön verilere göre, en büyük 100 emlak geliştiricisi, yeni ev alım satımlarının Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 25,4 oranda düştüğü görüldü. Satışlar Ağustos ayına göre ise toplamda yüzde 10 arttı.

Bu hamlelerin, Cumartesi gününden itibaren başlayacak bir haftalık tatil öncesinde ev satın alanların güvenini artırmaya yardımcı olabileceği değerlendiriliyor.

Benzeri bir teşvikin Türkiye’de de uygulanabilirliği ise tartışma konusu oldu. İktidarın açıkladığı son sosyal konut projesi avantaj ve dezavantajlarıyla uzun süre Türkiye’nin gündeminde yer almıştı.

Eski klimanızı yenisiyle değiştirin tam 2.100 TL indirim kazanın! İklimsa 30 Eylül 2022 fiyat listesi

 Samsung beyaz eşya alımına mikrodalga fırın hediye! Samsung 30 Eylül 2022 fiyat listesi

 Peşin fiyatına 6 taksitli çeyiz ürünleri bugün BİM’de! BİM 30 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön