29 / 04 / 2024

İlkay Demirdağ kimdir? İlkay Demirdağ ne iş yapıyor?

İlkay Demirdağ kimdir? İlkay Demirdağ ne iş yapıyor?

İlkay Demirdağ'ın kim olduğu ve İlkay Demirdağ'ın hangi alanlarda çalışmalar yaptığı araştırılan ve merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda İlkay Demirdağ kimdir? ve nerelerde görev almıştır? İlkay Demirdağ'ın eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...



İlkay Demirdağ Aksa Enerji Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesidir. İlkay Demirdağ, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans, eğitimini tamamlamış sonrasında da University College London’dan ise Ekonomi Bölümü Yüksek Lisans yapmış ve dereceye sahiptir.

Meslek hayatına 1998’de Ove Arup firmasında başlayan İlkay Demirdağ, 2000 – 2010 senelerinde Londra’da Ove Arup, Deloitte ve Hypo Real Estate Bank’de görevde bulunmuştur. Daha sonra, 2010 – 2011 yılları arasında da Crescent Capital’da Türkiye’nin ilk temiz enerji girişim sermaye fonunun kurulumunda yer almıştır.

2011-2013 yılları arasında Akfen Holding’de Fon Koordinatörü görevini yürüten ve sonrasında 2014 senesinde İslami Kalkınma Bankası Altyapı Fonunda Türkiye yatırımlarından sorumlu olarak Bahreyn’de bulunmuştur. Demirtağ, 2014-2017 senesşnde Çalık Holding Finansal İlişkiler Direktörü, 2018- 2022 yılları arasında da Enerjisa Enerji Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi olarak görevlerde bulunmuştur.

İlkay Demirdağ kimdir? İlkay Demirdağ ne iş yapıyor?

Demirdağ, halen daha Avanea Asset Management Yönetim Kurulu Üyesi ve Sente Venture Venture Parner’ı olarak çalışmaktadır. İlkay Demirdağ, Eylül 2023 itibarı ile Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

AKSA ENERJİ HAKKINDA

Aksa Enerji, 1997 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisidir. Aksa Enerji’nin ana ortağı Kazancı Holding, temelleri 1950’li senelerde atılan, bugün, 4 kıtada üretim yapan, 10.000’den fazla çalışanı ile 22 ülkede faaliyet gösteren ve 178 ülkeye satış yapan küresel bir güçtür. Kazancı Holding, her biri sektöründe öncü konumda bulunan iştirakleri aracılığı ile, enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve satışı, doğal gaz dağıtımı, jeneratör üretimi ve satışı ile enerji sektörünün lider gruplarından biridir. Grup, enerjinin yanı sıra tarım ve turizm alanlarındaki faaliyetleri ile de değer yaratmaktadır.

İsmail Ergun kimdir? İsmail Ergun ne iş yapar? İsmail Ergun eğitim ve kariyeri nedir?

Gülin Reyhanoğlu kimdir? Gülin Reyhanoğlu eğitim durumu nedir?

Can Çaka kimdir? Can Çaka'nın eğitimi ve kariyer durumu nedir?


Geri Dön