Ekonomi

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Döviz ve altın konusunda iller yarışa girdi. En çok döviz ve altın alan iller belli oldu. İşte detaylar!Bankalardaki döviz mevduat hesaplarının toplam mevduat arasındaki payı yüzde 55'e ulaşmaya başladı

Döviz ve altın birikim için tercih ediliyor. Bankalardaki döviz mevduat hesaplarının toplam mevduat arasındaki payı yüzde 55'e ulaşmaya başladı.

İşte döviz ve altın alımında birinci olan iller…

HANGİ İLLER ALTIN VE DÖVİZ ALIYOR?

Altın ve döviz alımında birinci olan iller açıklandı. Döviz mevduatını en çok tercih eden il Yozgat olurken, altın mevduatında Karabük ilk sırada yer aldı. Tasarruflarda döviz ve altın tercih edilmeye devam ediliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 6 aylık verileri açıklandı. Bu verilere göre; katılım bankalarında TL cinsi mevduatın payı yalnızca yüzde 19,7, mevduat bankalarında da yüzde 23,7 düzeyine ulaşmaya başladı.  Döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı mevduat bankalarında yüzde 36'ya çıkmaktadır.

EN YÜKSEK DÖVİZ MEVDUATI DA BELLİ OLDU!

En yüksek döviz mevduatı yüzde 67’lik bir pay ile yurtdışının oldu. İkincilik de yüzde 59,5 ile Yozgat ilinde, Aksaray'da da mevduat bankalarında döviz mevduatının payı yüzde 58,1 olduğu belirtildi. Bu oran Nevşehir'de yüzde 57,3 ve Kırşehir'de yüzde 55,1 düzeyine ulaşmıştır.

KATILIM BANKALARIN YÜZDE MEVDUATI AÇIKLANDI!

Katılım bankaları da döviz mevduatı konusunda mevduat bankalarının önünde bulunuyor. Katılım bankalarında döviz mevduatın toplam içindeki oranı yüzde 41'i buluyor. Katılımda en çok döviz mevduatı oranına sahip olan il yüzde 71,6 ile Tunceli olurken, onu yüzde 71,1 ile Hakkari takip ediyor. Kilis'te oran yüzde 70,34, Bingöl'de yüzde 67,7, Ardahan'da yüzde 67,1 seviyesine geldi.

ALTININ PAYI YÜZDE 20’YE ULAŞTI!

Hem mevduat hem de katılım bankalarında altın mevduatının toplam mevduata oranı yüzde 20 seviyelerine ulaştığı bildirildi. Mevduat bankalarında altın oranı en yüksek iller yüzde 43,22 ile Karabük, yüzde 35,18 ile Gaziantep, yüzde 29,72 ile Kastamonu, yüzde 27,62 ile Kocaeli ve yüzde 26,39'la İstanbul geldi. Katılım bankalarında da ilk sırada yine Karabük gelmektedir.

TOKİ sosyal konut projeleri başlamadan meyvelerini vermeye başladı! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten korkutan uyarı: Sizi tokatlarlar

İndirimli kırmızı et satışı başladı! Kuyruklar sokaklara taştı! İşte detaylar!