05 / 05 / 2024

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.



 Raporda yer alan Türkiye'ye yönelik verilerde, depremden sonra 658 bin kişinin geçim olanaklarının kaybolduğu, 150 binden fazla iş yerinin ise kullanılamaz durumda olduğu vurgulanırken, çalışanların her biri, eğer iş bulamazlarsa  her ay ortalama 230 dolardan fazla gelir kaybına uğruyor.

Söz konusu kriz sonucu, deprem bölgesinde aylık 150 milyon dolar civarında emek geliri kaybı oluştu.

 ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

BÖLGEDE 4 MİLYONU AŞKIN ÇALIŞAN BULUNUYORDU

Türkiye'de depremin vurduğu kentlerde 4 milyonu aşkın çalışan bulunduğu vurgulanan raporda, bunların büyük kısmının tarım, imalat sanayi, ticaret veya diğer düşük katma değerli hizmetlerde görev aldığı, Malatya'da yüzde 58,8, Adıyaman’da yüzde 48,1 ve Hatay'da yüzde 45,2  çalışma saati kaybı olduğu belirtildi.

Türkiye için istihdam kayıplarının yanı sıra, iş sağlığı ve güvenliği ile çocuk işçiliği gibi konularda da riskin yükselmiş olabileceği uyarısında bulunulan raporda, Suriye'de ise 12 yıldır süren iç savaş sonucu büyük hasar gören ekonomi ve iş gücü piyasası şartlarında ortalama 170 bin çalışanın deprem nedeniyle işlerinden oldukları da vurgulandı.

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

GEÇİM YOKSA HAYAT DA YOK

ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo, raporda yer alan değerlendirmesinde, depreme başarılı ve kapsayıcı şekilde müdahale edilmesinin en önemli unsurunun istihdamın desteklenmesi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

 "İnsanlar sadece geçim olanakları yeniden inşa edilebilirse hayatlarını yavaş yavaş yeniden kurmaya başlayabilirler. Bu deprem nedeniyle çok büyük kayıplara uğrayanlara, sosyal adalet ve insana yakışır şekilde iş ilkelerinin yeniden inşa döneminin temelinde yer aldığını göstermemiz bir zorunululuktur."

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

Devlet, bu şartı taşıyanlara 2.684 lira maaş bağlıyor! Başvuru şartları neler?

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön