27 / 04 / 2024

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…



Türkiye’yi sarsan deprem felaketiyle gündeme yeniden gelen konulardan biri de, Türkiye’de belli aralıklarla çıkan imar afları. Bazı görüşlere göre depremin ağır bilançosunun imar aflarıyla mevzuata aykırı yapılan yapıların affedilmesinin de etkisi bulunuyor. Ancak imar affını değerlendiren bazı uzmanlar ise, imar affında binanın sağlamlı il ilgili hiçbir şey yok görüşünü savunuyor.

 İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Peki 2018 senesinde hayata geçirilen imar affındaki 9'uncu madde müteahhitleri sorumluluktan kurtarıyor mu?

Konuyla ilgili Analiz Gazetesi’ne konuşan İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Eski Başkanı Şeref Kısacık ve Prof. Dr. Gürsel Öngören işte merak edilen bu sorulara yanıt verdi.

Gündemde olan konuyla ilgili konuşan Avukat Şeref Kısacık, 9'uncu maddeyle devletin deprem halinde sorumluluğu vatandaşa bıraktığı yönündeki iddialara katıldığını söyledi.

Kısacık, “Devlet diyor ki ‘Ben senin beyanına göre sağlam diye kayıt belgesi verdim. İleride deprem olur ölürsen karışmam’. İşin özeti aynen bu. Yani sorumluluk sana ait diyor" iddiasında bulundu.


Geri Dön