09 / 05 / 2024

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…



vurgulayan Kısacık, “Her türlü hukuki, cezai sorumluluk kamuya ait. Bir yandan insanlar daha sağlıklı, daha donanımlı binalarda yaşasın diye kentsel dönüşüm çıkartıyorsun. Diğer yandan da devlete para lazım diye bir de şirin görünüp oy almak için hiçbir ruhsata, projeye bağlı olmadan, teknik destek almadan yapılan binalara yapı kayıt belgesi yani iskan belgesi veriyorsun. Bu, suçunu ortaya koymaktır ve kamuyu asla sorumluluktan kurtarmaz” diye konuştu.

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Kısacık, çıkarılan imar aflarının müteahhidi de kurtaramayacağının altını çizerek, "Müteahhidi de kurtarmaz. Hatta hem müteahhidi bana göre hem de buna izin veren kamuyu, devleti birlikte sorumlu tutar" ifadelerini kullandı.

‘İMAR AFFININ BİNANIN SAĞLAMLIĞIYLA İLGİSİ YOK’

Prof. Dr. Gürsel Öngören ise "İmar Barışının binanın sağlamlığıyla bir alakası olmadığını vurgulayarak, “İmar barışında yapılan beyanın projeye aykırı, kaçak bir imalatlarla ilgili olduğunu vurguladı.

imar barışıyla ilgili başvuran kişilerin verdiği beyanın müteahhidi olası bir depremde yaşanacak sorumluluktan kurtarmadığını da söyleyen Öngören, “Müteahhit binayı kötü yapmışsa zaten baştan itibaren sorumlu. Dolayısıyla imar barışı, müteahhidin sorumluluğunu kaldırmıyor” diye konuştu.


Geri Dön