13 / 05 / 2024

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!



İMAR AFFI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018 yılında, 31 Aralık 2017 yılından önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini başlatmıştı.

İMAR AFFI KAÇ YILDA BİR ÇIKIYOR?

6639 sayılı Yasanın 38. Maddesinde yer verilen ve 16.05.2012 kabul tarihli ile 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 24. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer bulan “üç yıl” ibaresi “altı yıl” olarak değiştirilerek ikinci kez 2981 sayılı Yasanın yürürlükte kalmasına karar verildi.

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı veya bilinen diğer adı ile imar barışı; gecekondu ve imar mevzuatına göre inşasını gerçekleştiren bu yapıların uygulama ve mülkiyet problemlerini düzenleyen kanunu ifade eder. İlk defa 1984 yılında çıkarılan imar affı ile çarpık ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

YAPI KAYIT BELGESİ NASIL ALINIR?

Yapı kayıt belgesi alabilmek için belirlenen işlemleri yerine getirmek gerekir. İlk olarak bazı yürütülmesi gereken işlemler bulunmaktadır. Yapı Kayıt Belgesi almak için bu süreci yürüten firmalar daire başı 200 ile 300 lira gibi bedel alıp bu işlemleri kapsıyor. Tapu işlemleri de dahil edildiğinde zaman hizmet bedeli daire başı yaklaşık olarak 2 ile 3 bin lira civarındadır.

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön