01 / 05 / 2024

İmar barışı için nereye başvurulur?

İmar barışı için nereye başvurulur?

Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen imar barışı uygulamasından kimler yararlanabilecek? İmar barışı için nereye başvurulacak?



Meclisin gündeminden düşmeyen imar barışı düzenlemesi Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. Bu uygulama ile iskânsız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınacak. Böylece yapılara iskân verilebilecek. Elde edilen bu gelir ise dönüşüm projelerine finans sağlaması amacıyla kullanılacak.

İmar barışına başvuran kimselere su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri bağlanabilecek. 

Ayrıca yargı ve belediyelerdeki iş yükünün azaltılabilmesi için alınmış yıkım kararlarından ve tahsil edilmeyen para cezalarından vazgeçilecek. 

İmar barışından hangi yapılar yararlanabilir?

1 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabilecek ve Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek.

İmar barışı için nereye başvurulur?

 

İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

 

İmar barışı için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvurulabilecek.

Yapılan tespit sonucunda arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden yüzde üç oranında kayıt bedeli alınacak. Ancak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis işlemi için bedelin iki katı ödenecek.


17 soruda imar barışı!

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön