27 / 04 / 2024

İmar barışına başvuru nasıl yapılır?

İmar barışına başvuru nasıl yapılır?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı ile kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışına başvuru nasıl yapılır? İmar barışına başvuru nereden yapılır?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Haziran'da başlatılan imar barışında mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Bunun için aranan koşullara uygun yapılar adına başvurularak belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Akabinde yapıya yapı kayıt belgesi veriliyor. Bu belgeyi alan kimseler, istedikleri alanlarda kullanabiliyor. 

Yapı kayıt belgesinin kullanım alanları, abonelik alımı, yıkım kararından vazgeçilmesi, para cezasından vazgeçilmesi ve kat mülkiyetine geçiş olarak sıralanıyor. Yapı kayıt belgesi alan kimseler bu tüm uygulamalardan yararlanabiliyor. Ancak kat mülkiyetine geçişte belge bedeli kadar bir ücret daha ödenmesi isteniyor.

İmar barışına 8 Haziran-31 Ekim 2018 tarihleri arasında başvurulabiliyor. İmar barışına, e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. İsteyenler Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara müracaat ederek de başvurularını tamamlayabiliyor.

Peki, imar barışına başvuru nasıl yapılır? İmar barışına başvurunda neler gerekir? İmar barışında nelere dikkat edilir? İmar barışından kimler faydalanabilir?

İmar barışı başvuru işlemlerine "İmar barışı başvuru kılavuzu!" adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.

İmar barışı başvuru yerlerine "İmar barışı başvuru yerleri 2018!" adresindeki haberden ulaşabilirsiniz. 

Adım adım imar barışı başvuru sürecine "Adım adım imar barışı başvuru süreci!" adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.

İmar barışı yönetmeliğine, "İmar barışı yönetmeliği 2018!" adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.

İmar barışı uygulamaları ile ilgili detaylara ise "İmar barışı uygulamasında merak edilen 17 soru!" adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.
 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön