30 / 04 / 2024

İmar barışında dolandırılmayın!

İmar barışında dolandırılmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca uygulamaya alınan İmar Barışı düzenlemesine yoğun başvuru var.



Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017'den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, bedeli ise 31 Aralık 2018'e kadar ödenebilecek.

Özel bir kanalda Arda Küçükerciyes ve Nihat Delibaşı'nın birlikte hazırlayıp sunduğu "Gayrimenkulden" programına katılan Avukat Arsin Demir, vatandaşları imar barışı konusunda aydınlattı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre vatandaşları imar barışı dolandırıcılarına karşı uyaran Demir, "Vatandaşlara, bize 10 - 15 bin lira verin, sizin evinizi kayıt altına aldırıyoruz. Biz her şeyi hallediyoruz diyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı istismar eden, zarar veren yapılar, imar barışı dolandırıcıları türedi. Vatandaşlarımız dikkat etsin" dedi.


Geri Dön