05 / 05 / 2024

İmar yasağı olan araziye rüşvetle otel izni iddiası!

İmar yasağı olan araziye rüşvetle otel izni iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi. Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi.


Bakan çocuklarının, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazileri bakanlığın yetkilerini kullanarak imara açtırdıkları ileri sürüldü. İddialara göre,  Marmaray  güzergâhında bulunan bazı arsaların da benzer yöntemlerle imara açıldı. Söz konusu arsalar imara açılmasıyla Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de SİT alanındaki arsaların imara açılması ve inşaatlara ruhsat verilmesi karşılığında 1 buçuk milyon dolar rüşvet istediğinin kayıtlara yansıdığı öne sürülüyor. Demir’in, Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye otel yapılması için inşaat izni talimatını rüşvetle verdiği bir diğer iddia. Marmaray’ın geçtiği hattın yakın çevresine inşaat izni verilmesi Japon mühendislerin raporları doğrultusunda yasak. Akmercanlar isimli inşaat firmasının sahibi G.A.’nın otel inşaatı talebinin, Marmaray’ı yapan Japon mühendislerin ve Demir Yol Liman ve Hava Meydanları İşletmesi’nin olumsuz rapor vermesine rağmen rüşvet karşılığında kabul edildiği belgelendi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön