19 / 05 / 2024

imar yasağı arazisine otel

imar yasağı arazisine otel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi. Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü...

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Ümraniye'deki PTT arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul Ümraniye'deki PTT arazisine, millet bahçesi, özel sanayi alanına konut ve ticaret inşaat izni veren imar plan değişikliği askıya çıkarıldı.

Sahillere imar yasağı mı gelecek?

Salgınla birlikte “kaçış noktası” haline gelen Muğla kıyılarına “yerli göç dalgası” tsunami gibi vurdu. Peki bu durum karşısında yapılaşmanın önüne nasıl geçilecek? Sahillere imar yasağı mı gelecek?

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

İstinyePark AVM'nin imar planları yeniden gündemde!

İstinyePark AVM'nin İstanbul Sarıyer'deki arazisine imar izni hastane yapılsın diye verilmişti. Sonradan parsel bazında plan değişikliği ve fonksiyon değişikliği, hastane yerine AVM yapılması, onaylandı.

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

imar yasağı arazisine otel Haberi

imar yasağı arazisine otel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi.


Bakan çocuklarının, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazileri bakanlığın yetkilerini kullanarak imara açtırdıkları ileri sürüldü. İddialara göre, Marmaray güzergâhında bulunan bazı arsaların da benzer yöntemlerle imara açıldı. Söz konusu arsalar imara açılmasıyla Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de SİT alanındaki arsaların imara açılması ve inşaatlara ruhsat verilmesi karşılığında 1 buçuk milyon dolar rüşvet istediğinin kayıtlara yansıdığı öne sürülüyor. Demir’in, Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye otel yapılması için inşaat izni talimatını rüşvetle verdiği bir diğer iddia. Marmaray’ın geçtiği hattın yakın çevresine inşaat izni verilmesi Japon mühendislerin raporları doğrultusunda yasak. Akmercanlar isimli inşaat firmasının sahibi G.A.’nın otel...