18 / 05 / 2024

imarda rüşvet operasyonu

imarda rüşvet operasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi. Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü...

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!

İstanbul Büyükçekmece'de temelsiz 144 villadan meydana gelen 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı ruhsat verdiği belirlenen CHP'li belediye hakkında soruşturma tamamlandı. İşte detaylar...

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Mürüvet Sönmez ve Suavi Rüştü Sönmez ortaklığında kuruldu.

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 220 bin TL sermaye bedeli ile Dorukhan Övet ve Hasan Buldu ortaklığında kuruldu.

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Kervansaray Yatırım Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay, evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay ve rüşvet verme suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. 

Borsada yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medyada patlayan borsadaki rüşvet skandalıyla ilgili bir yazı kaleme alarak küçük yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Gümrüklerde 750 milyonluk vurgun

Rüşvet karşılığı resmi belgede sahtecilik yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul, Ankara, Kayseri, Antalya, Hatay, Ağrı, Mersin, Edirne, Yalova ve Erzincan'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 750 milyonluk vurgun yapan 12 gümrük memuru gözaltına alındı.

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar operasyonu geliyor!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in dolar ve gram altında yeni bir taktik  uyguladığını açıkladı. Yatırımcılar dikkat! İşte o taktik..

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.

imarda rüşvet operasyonu Haberi

imarda rüşvet operasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi.


Bakan çocuklarının, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazileri bakanlığın yetkilerini kullanarak imara açtırdıkları ileri sürüldü. İddialara göre, Marmaray güzergâhında bulunan bazı arsaların da benzer yöntemlerle imara açıldı. Söz konusu arsalar imara açılmasıyla Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de SİT alanındaki arsaların imara açılması ve inşaatlara ruhsat verilmesi karşılığında 1 buçuk milyon dolar rüşvet istediğinin kayıtlara yansıdığı öne sürülüyor. Demir’in, Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye otel yapılması için inşaat izni talimatını rüşvetle verdiği bir diğer iddia. Marmaray’ın geçtiği hattın yakın çevresine inşaat izni verilmesi Japon mühendislerin raporları doğrultusunda yasak. Akmercanlar isimli inşaat firmasının sahibi G.A.’nın otel...