27 / 04 / 2024

Borsada yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Borsada yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medyada patlayan borsadaki rüşvet skandalıyla ilgili bir yazı kaleme alarak küçük yatırımcıya uyarılarda bulundu.



Borsa camiasının rüşvet iddialarıyla çalkalandığını belirten Cibre, bu skandalların aslında borsada uzun zamandır yaşandığını ancak kimsenin elini taşın altına koyup bu çarkları durdurmaya çalışmadığını ifade ettiği yazısında bugüne kadar bu tip iddiaların hep iki tarafı olduğunu ancak her iki tarafın da sessiz kaldığı ancak bu sefer taraflardan birinin çıkıp kendisinden rüşvet istendiğini açıkladığına dikkat çekti.

Sedat Peker'in sosyal medya ifşasında adı geçen Mine Tozlu Sineren'in rüşvet istenilen taraf olduğunu, SPK’da rüşvet tarifesi olduğunu ve ondan da bu tarifeye göre taleplerde bulunulduğunu televizyonda açık seçik anlattığına dikkat çeken Cibre, "Senelerdir borsada bazı manipülasyonların görmezden gelindiğini, bazı isimlere yol verildiğini, yabancıların piyasadan çıkması nedeniyle iyice sığlaşan Borsa İstanbul’un birkaç kişinin elinde oyuncak edildiğini iddia ediyorduk fakat bunları birinci ağızdan duymak apayrıydı" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön