29 / 04 / 2024

IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!

IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin ilk çeyrekte büyüme tahminlerini biraz geride bıraktığını, ancak verilerin, yavaşlayan ivme belirtilerinin yanı sıra direnç görülen alanlarla karışık bir tablo gösterdiğini bildirdi.



Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomideki göstergelerin "karışık bir tablo" çizdiğine işaret etti. IMF'nin yayımladığı "G20 Gözlem Notu" raporuna göre, küresel ekonomi ilk çeyrekte büyüme tahminlerini geride bırakmış olsa da veriler, yavaşlayan ivme belirtilerinin yanı sıra direnç görülen alanlarla karışık bir faaliyet tablosu sergiliyor.

 IMF küresel ekonomi için karışık bir tablo çiziyor!

Raporda, Çin'in toparlanma hızının bu yılın ilk çeyreğindeki keskin toparlanmanın ardından yavaşladığı belirtilirken, enflasyonun biraz gevşediği ancak yüksek seviyelerde kalmaya devam ettiği ve dezenflasyon çabalarının zaman alabileceği ifade edildi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, rapora ilişkin kaleme aldığı bir blog yazısında, maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının ekonomik ayrışma, büyüme ve yüksek enflasyonu ele almak için ortak eylem arayışında olacaklarını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön